Panasonic sází ve strategii na energetickou účinnost a sport

středa, 1. května 2024, 10:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Panasonic se v kampani zaměřuje na segment vytápění a chlazení. Posiluje povědomí o značce. 

Ukázka klíčového vizuálu z kampaně Panasonic, zdroj: Panasonic

Ukázka klíčového vizuálu z kampaně Panasonic, zdroj: Panasonic

V březnu skončila kampaň Panasonic, která se především zaměřila na brand awareness značky v segmentu vytápění a chlazení. V Česku firma aktuálně vkládá miliardy do areálu na výrobu tepelných čerpadel a teď investuje i do povědomí o značce.

V prosinci 2023 se v plzeňské průmyslové zóně Borská pole rozjela výstavba nového výrobního provozu Panasonic na produkci tepelných čerpadel. Bezmála osmimiliardová investice povede ke vzniku areálu, ve kterém má Panasonic ambici vyrábět až milion tepelných čerpadel ročně. Na plány značky v oblasti tuzemské výroby navazuje i práce v oblasti komunikace a marketingu. 

Samotné kampani předcházel investice průzkum o cílové skupiny, jejích preferencích v oblasti tepelného čerpadla, zájem o tento výrobek i o povědomí o značce. 

Kreativu i nákup médií zajistila reklamní agentura Underline. Kampaň se uskutečnila ve dvou fázích a kombinovala OOH reklamu, rádio spoty i digitální nástroje.

„První etapa se uskutečnila v říjnu 2023 a vsadili jsme při ní na claim ‚Made by zlaté české ručičky’, abychom zdůraznili fakt, že Panasonic vyrábí tepelná čerpadla pro ČR i Evropu právě zde v Česku. Využili jsme OOH reklamu, spoty na Radiu Kiss a rádiích United Progressive Plzeň a investovali jsme i do digitálu. Druhá fáze kampaně běžela v březnu s claimem ‚Účinnost na MAX’, a to především proto, že energetická účinnost Panasonic čerpadel patří v oboru k naprosté špičce. A navíc kritérium energetické účinnosti je pro cílovou skupinu se zájmem o tepelná čerpadla velmi důležité,“ vysvětluje za Underline Karolína Koblížková. 

Během kampaně Panasonic využil více než 200 billboardů napříč republikou, investoval i do bannerů na internetu a sociálních sítích. Výsledky kampaně přinesly posun v povědomí o značce. Velmi nás potěšilo, že jsme v Top of Mind Awareness poskočili o 300 %, a ve spontánním povědomí o značce dokonce o 400 %. Vzhledem k tomu, že se v našem oboru vytápění a chlazení pohybují desítky firem, jedná se o výborný výsledek,“ komentuje Petr Horký, obchodní ředitel Panasonic pro Česko i Slovensko.

Kromě kampaně se Panasonic zaměřuje také na partnerství v oblasti sportu. „Na Plzeňsku působíme od roku 1996 a od roku 2018 v Plzni vyrábíme tepelná čerpadla. Charitativně a prostřednictvím CSR projektů jsme aktivní od samotného počátku, ale až nyní jsme vsadili i na spolupráci s elitními sportovními kluby v kraji. Začali jsme v oblasti propagace kooperovat také s fotbalovou FC Viktorií Plzeň a hokejovou HC Škoda Plzeň,“ říká Petr Horký. 

Součástí spolupráce s oběma kluby jsou reklamy v průběhu domácích utkání na LED panelech, respektive kostce nad ledem, soutěže pro fanoušky, propagace značky v bezprostředním okolí obou sportovišť a další výhody.

Kromě fotbalu a ledního hokeje se chce Panasonic i v Japonsku oblíbenému baseballu. Z tohoto důvodu se stává partnerem projektu „Marines – Czech Baseball Bridge“, v němž se na tři roky dohodl na spolupráci profesionální tým Chiba Lotte Marines se dohodl s Českou baseballovou asociací (ČBA). 

-stk-