Soutěž IMC se mění na Impact, spouští registrace

středa, 1. května 2024, 06:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Soutěž IMC Czech Awards se letos přejmenuje na Impact Czech Awards. Otevírá registrace do svého 21. ročníku. 

Zdroj: IMC Czech Awards / ADMEZ

Zdroj: IMC Czech Awards / ADMEZ

Soutěž IMC Czech Awards, oceňující počiny integrovaného marketingu, mění svůj název na Impact Czech Awards. Zároveň otevírá registrace do svého letošního 21. ročníku, přihlášky přijímá do 22. června. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 5. září

Na českém trhu spolupořádá soutěž, jež poprvé proběhla v roce 2003 ještě pod názvem Český direkt, později jako Český direkt & promo, asociaceADMEZ a sekce Aktivační agentury AKA. „V komunikačních kampaních je impact rozhodujícím faktorem úspěšnosti a mnohdy tečkou je právě místo prodeje, které mnohdy rozhodne o úspěchu akce. Proto je důležité, aby byly co nejlépe propojené všechny části komunikačního mixu a ty nejlepší, nejefektivnější, byly dostatečně viditelné,“ komentuje výkonná ředitelka AKA Kateřina Hrubešová.

V rámci přihlášky by měli soutěžící předvést jasnou relevantní strategii, svěží kreativní myšlenku, atraktivní profesionální provedení a prokazatelné výsledky. K dispozici je 16 soutěžních kategorií od zaměření na značku, integrované kampaně přes digitální kanály až po retailová řešení a inovace.

Odborné porotě bude již podruhé předsedat Markéta Moreno. Letošní ročník podpoří také kampaň s mottem „Pojďme udělat Impact“, kterou vytvořila  agentura Wellen pod vedením Nicole Lypinské. Její součástí je poprvé také hraný spot pro online kanály, který vzniká ve spolupráci s fotografem a content creatorem Gabrielem Matulou

Aktuálně jsou otevřeny registrace, konec early birds je plánován na 22. května a uzávěrka pak na 22. června. Vítězové národního kola budou vyhlášeni 5. září, aby mohli své práce připravit na evropskou soutěž Impact Awards, jež se koná na podzim. 

-stk-