Petr Dvořák bude kandidovat na šéfa ČT

pátek, 17. června 2011, 11:16 TV Martina Vojtěchovská

Bývalý generální ředitel TV Nova Petr Dvořák chce kandidovat na post generálního ředitele České televize, pokud podmínky tendru budou standardní.

„Pokud se něco zásadně nezmění, nevidím důvod, proč bych se nepřihlásil,“ uvedl s tím, že svoji kandidaturu vidí s šancí na úspěch. Řekl to na mediálním brunchi, který v pátek dopoledne v kině Atlas uspořádal server Médiář.

Petr Dvořák zatím nechtěl předjímat, jaké případné spolupracovníky by si v případě úspěšné volby na Kavčí hory přivedl. „Nechtěl bych přicházet s předsudky. Nejprve je nutné zjistit, jak instituce funguje a teprve poté se rozhodnout, jestli přivést někoho s sebou,“ sdělil.

Za stávající potíže České televize považuje především nedotaženou restrukturalizaci. Podle Petra Dvořáka se to projevuje tím, že v instituci nejsou jasné pravomoce a absentuje vymezení odpovědností. „Mělo by se uvažovat o nastavení vztahů mezi čtyřmi kanály, o jejich směřování a vzájemné podpoře. Teď si navzájem příliš nepomáhají a mezi sebou příliš nekooperují,“ myslí si. Z pohledu vlastní tvorby považuje za důležité, aby ČT byla proaktivnější a také, aby se do budoucna zlepšil marketing a PR televize.

Aktuální návrh k řešení otázky reklamy na České televizi nepovažuje za šťastný. „ČT může žít bez reklamy a dokáže to. Není to ale hlavní otázka. Pokud by návrh, který je teď na stole, měl ovlivnit programování ČT, mohlo by to ohrozit existenci některých pořadů a profilování jednotlivých kanálů,“ uvedl také na pátečním media brunchi Petr Dvořák.