Hlavní kanál Primy se mění na Prima family

pondělí, 31. října 2011, 18:00 TV MediaGuru

Od 1. ledna 2012 bude hlavní kanál televize Prima vysílat pod názvem Prima family. Prima tím řeší svůj problém s regionálním vysíláním.

Společnost FTV Prima, která drží licenci na vysílání televize Prima, se totiž rozhodla vrátit původní historické vysílací licence a ukončí proto na jejich základě vysílání programu TV Prima. Stane se tak v brzkých ranních hodinách v neděli 1. ledna 2012 s tím, že ihned poté začne vysílat nová televize Prima family.

Televize Prima family bude vysílat pouze digitálně. „V řadě průzkumů, které jsme si v letošním roce nechali zpracovat, potvrdili diváci tezi, že hlavní program, který vysíláme, se stává synonymem pro „rodinnou televizi“. Díky tomuto potvrzení ze strany diváků nyní začleňujeme název „family“ do jména našeho hlavního vysílacího programu,“ vysvětluje Marek Singer, generální ředitel společnosti FTV Prima, která je držitelem vysílacích licencí pro kanály Prima COOL, Prima love a Prima family.

Původní licence, kterou se Prima rozhodla vrátit, obsahuje i nutnost sdílení regionálního vysílání a podmínku uvolňovat svůj vysílací čas pro regionální televize. Licence pro kanál Prima family však touto podmínkou svázána není.

Na vysílání Primy byla doposud napojena Regionální televizní agentura RTA. Ta tak změnou licence přijde o možnost vstupovat do vysílání Primy, což pro ni může znamenat vážný existenční problém. Lze očekávat, že RTA se proti tomuto postupu Primy postaví.

-mav-