Týdeníky 5+2 dny expandují, vstoupí na sever Čech

úterý, 24. dubna 2012, 11:28 Tisk MediaGuru

Po západních a východních Čechách se Babišovy týdeníky rozšiřují do další lokality. Aktuálně vstupují do Ústeckého kraje.

Zdarma distribuované týdeníky 5+2 dny společnosti AGF Media podnikatele Andreje Babiše, které na začátku března začaly vycházet v západních Čechách, se rozšiřují dále po republice. Po západních Čechách už vstoupily také do východních Čech (Pardubický kraj, Královehradecký kraj) a v tomto týdnu mají začít vycházet také na severu Čech, a to v Ústeckém kraji. Pro MediaGuru.cz to uvedl místopředseda představenstva a ředitel vydávající společnosti AGF Media Vladimír Junger.

„V západních Čechách vydáváme deset okresních mutací, ve východních Čechách dalších devět. Pro Ústecký kraj plánujeme sedm mutací,“ upřesnil Vladimír Junger. Týdeníky 5+2 dny by tak s Ústeckým krajem měly mít celkem 26 mutací. Distribuovaný náklad všech těchto mutací by se měl pohybovat na úrovni 300 tisíc výtisků. V současnosti je v západních a východních Čechách distribuováno přes 200 tisíc kusů. „Cílový náklad našich týdeníků je jeden milion,“ potvrdil Junger, podle kterého by se ještě do léta měl celkový distribuovaný náklad vyšplhat na 500 tisíc kusů. Čtvrtou lokalitou, kam se týdeníky rozšíří, má být území Moravy.

Jak už bylo uvedeno při příležitosti zahájení nových týdeníků, vydávající společnost AGF Media počítá až se 150 novináři a s tím, že týdeník bude mít redakce v každém bývalém okresu po celé republice. Týdeníky 5+2 dny jsou distribuovány zdarma do schránek, nebo ho čtenáři najdou ve stojanech na veřejně přístupných místech. Jeho součástí je i TV program.

Zatímco týdeníky Sedmička vydavatelství Mladá fronta, rovněž zdarma distribuované, nedávno oznámily odchod z regionálního novinového trhu, Babišovy týdeníky 5+2 dny chtějí do konce roku pokrýt svým nákladem celou republiku.

-mav-