Ceny za nejlepší grafický design

pátek, 14. září 2012, 07:30 Reklama, Tisk MediaGuru

For Print Only Awards, jež jsou pořádány designovým serverem UnderConsideration, si dávají za úkol ocenit nejen nápad a exekuci grafické úpravy printu, ale i její následnou produkci.

Server UnderConsideration, který se do hloubky zabývá grafickým designem, si dal při organizaci cen FPO Awards záležet, aby získaly mezi ostatními designovými cenami opodstatnění svou originalitou. Proto přišel s tím, že grafický design není jen o nápadu a grafické exekuci, ale konečný výsledek rovněž nemalou měrou závisí na kvalitní tiskařské práci. Porotu tedy tvoří nejen designéři, ale i tiskaři a kategorie nejsou řazeny podle výstupů, ale netradičně podle tiskařských technik.

Speciální cena Best of Show byla udělena chorvatskému studiu Bruketa & Zinic za jejich výroční práci pro společnost Adris group. Tisk zajistila tiskárna Cerovski D.O.O.

Cenou Radical Production byla oceněna kniha Dion Lee od studia Ultra, kterou vytiskla tiskárna Adams Print.

V kategorii „Judges Picks“ porota vybrala čtyři nejzajímavější práce bez ohledu na tiskařskou techniku. Ocenění si zasloužila například infografika „In Caffeine We Trust“ (Věříme v kofein) sloužící k sebeprezentaci studia Column Five, která byla rovněž oceněna v kategorii Offset. Jak studio uvádí na svých stránkách, chtělo touto prací propojit dvě věci, na kterých mu záleží ze všeho nejvíc: konzumace kofeinu v jakékoliv podobě a vizualizace dat. Vytiskla Impress Graphics.

Dále byla vybrána vizitky od Brandona Harrisona, vytištěné tiskárnou M David Media.

Oceněna porotou byla rovněž i kniha pro nadaci The Vilcek, pod jejímž designem je podepsáno studio yesyesyes design a pod tiskem tiskárna N/A. Práce byla rovněž oceněna v kategorii Mix.

Dále byla porotou vybrána sebeprezentující práce studia Jim Godfrey Design, LLC, již vytiskla tiskárna Rowley Press.

Porota vybrala rovněž i svatební oznámení od studia Ceci New York, který vytiskla tiskárna N/A. Tato práce byla rovněž oceněna v kategorii laserového řezu.

V kategorii Reliéfní tisk zvítězila práce od studia Bex Brands, které připravilo pozvánky pro restauraci Fabric of Social Dining, vytisknuté v tiskárně N/A.

V kategorii Výsek byla oceněna brožura pro společnost AIA Indianapolis, pod níž je podepsáno studio Commercial Artisan. Tiskařsky je pod touto prací podepsána tiskárna Faulkenberg Printing.

Nepřehlédnutelný je i úspěch Lumíra Kajnara, jehož vizitky pro Jakuba Hartla a Veroniku Tamchynovou  byly oceněny v kategorii Mix.

Všechny výsledky naleznete zde.

-kch-