Sarbu má prodloužený kontrakt na další tři roky

pondělí, 08. dubna 2013, 07:10 TV MediaGuru

Společnost CME prodloužila na konci minulého týdne smlouvu prezidentovi CME Adrianu Sarbuovi na další tři roky.

Do konce roku 2016 prodloužila společnost CME, majitel TV Nova, kontrakt prezidentovi a generálnímu řediteli CME Adrianu Sarbuovi. K dohodě došlo na konci minulého týdne, vyplývá z oznámení CME pro investory. „Přepracovaná smlouva nahrazuje zaměstnaneckou smlouvu s panem Sarbu datovanou 27. červencem 2009,” uvádí se v něm.

Stávající smlouva mezi CME a Sarbuem měla vypršet na konci letošního roku, pokud by nedošlo k dohodě o jejím prodloužení. To se tak stalo, v platnost tedy vstupuje prodloužený kontrakt do 31.12. 2016. Sarbuovi přiznává roční plat ve výši 1,8 mil. USD plus bonus, který může dosáhnout až úrovně ročního platu.

Sarbu si tak zajistil smlouvu i na období po případném získání nadpoloviční většiny společností Time Warner, jejíž navýšení podílu v CME se v letošním roce očekává. Spekulace, podle kterých jsou Sarbuovy dny v CME sečteny a v pozici bude nahrazen zástupkyní HBO Lindou Jensen, případně prezidentem dceřiné televizní společnosti Time Warner Gerhardem Zeilerem, se teď mohou jevit jako liché. Pokud by CME chtěla od smlouvy se Sarbuem odstoupit předčasně, bude to pro ni znamenat další finanční náklad. Sarbu by v takovém případě získal odstupné od 3,6 milionu do 5,4 milionu USD, v závislosti na době ukončení dohody. Time Warner v současnosti v CME vlastní 49,7% podíl, omezení na další navýšení podílu, na který má opci, vyprší letos v květnu.

Sarbu z pozice prezidenta a generálního ředitele CME zodpovídá za chod aktivit společnosti v šesti zemích střední a východní Evropy. Vedle Česka a Slovenska, v Bulharsku, v Rumunsku, v Chorvatsku a ve Slovinsku. Televizní stanice společnosti CME doplňuje společnost Media Pro Entertainment, divize na výrobu a distribuci obsahu, a dále divize Nová Média (New Media), která provozuje Voyo, tj. panregionální službu video-on-demand.

-mav-