Sanoma má novou strukturu a strategii. Čeká investora?

středa, 31. července 2013, 12:10 Tisk MediaGuru

Sanoma představila novou strategii firmy. Může souviset s příchodem nového investora.

Na setkání se zaměstnanci představilo vedení společnosti Sanoma Media Praha novou strategii firmy do budoucna. Má ji popisovat slogan „Budoucnost tradice”. Odkazuje k tomu, že Sanoma chce stavět na tradičních značkách a přizpůsobovat je současnosti.

„Naší vizí je soustředit se na rozvoj tradičních značek. Takových je v našem portfoliu většina. Rozhodně ale s nimi nechceme ustrnout v minulosti – naším cílem je adaptovat je na moderní mediální svět 21. století a plně tak rozvinout jejich potenciál,“ uvedla generální ředitelka společnosti Agnieszka Dolezych. Dodala zároveň, že zanedlouho Sanoma představí nové projekty, které budou v souladu s vizí firmy – budou spojovat známou značku s moderním mediálním světem.

Představením strategie má být podle Sanomy ukončena restrukturalizace společnosti, kterou ohlásila generální ředitelka společnosti Agnieszka Dolezych v červenci minulého roku. Její součástí byly jak nová vnitřní organizace firmy, tak změny v portfoliu titulů – relaunche magazínů Vlasty, Story a Chuť a styl.

Firma uvádí, že se jí díky restrukturalizaci podařilo významně snížit náklady, a proto letos očekává mnohem lepší hospodářské výsledky než minulý rok. Ten pravděpodobně skončila ve ztrátě, výsledky ale za něj zatím nejsou dostupné. Na mediálním trhu se ale spekuluje, že firma by se mohla prodávat a v uplynulých dnech měla obdržet indikativní nabídky od několika subjektů. Podle informací MediaGuru.cz na středečním setkání se zaměstnanci mj. zaznělo, že nová strategie firmy může být předzvěstí hledání nového investora.

Sanoma je vydavatelem např. titulů Týdeník Květy, Vlasta nebo National Geographic. Jak jsme informovali, nelze vyloučit, že bude chtít rozšířit portfolio o další tradiční značku – novou verzi obrazového magazínu Svět v obrazech, jehož ochrannou známku si registruje. Novým přírůstkem v portfoliu Sanomy by mohl být také licenční magazín Glamour. Vedení firmy podle našich informací jeho uvedení rovněž oznámilo na setkání se zaměstnanci.

-mav-