CME nevylučuje prodej svých rádií a kin

úterý, 27. srpna 2013, 14:46 TV MediaGuru

CME nemá v úmyslu prodat svá hlavní aktiva, zvážila by ale prodej rádií a kin.

Společnost CME, vlastník TV Nova, nekomentuje informace, které se na trhu objevují v souvislosti s možným zájmem několika subjektů o aktivity CME. „K těmto informacím se nebudeme vyjadřovat,“ uvedlo na dotaz MediaGuru.cz oddělení firmy pro vztah s investory.

CME ale znovu zopakovala, že nemá v úmyslu hlavní část svého podnikání, kterou tvoří především aktivity v televizním vysílání, prodávat. Nevylučuje ovšem prodej aktivit v rádiích a kinech. „Společnost CME už dříve uvedla, že nemá v úmyslu prodávat hlavní aktiva svého podnikání. Zvážila by však prodej vedlejších obchodních aktivit zastřešující provoz rádií a kin,“ potvrdilo oddělení CME pro investory.

Několik rádiových kanálů provozuje CME pod skupinou bTV v Bulharsku. Získala je před třemi lety od Murdochovy News Corporation. Spřízněná firma Media Pro Entertainment pak vlastní několik kin v Rumunsku.

Právě informace, která je součástí dohody o podmínkách odchodu generálního ředitele a prezidenta CME Adriana Sarbu, naznačuje teoretickou možnost, že by CME do budoucna mohla uvažovat o prodeji některých aktivit v jednotlivých zemích, ve kterých operuje. Dohoda totiž ponechává přednostní právo Adrianu Sarbuovi na koupi rumunských operací v případě, že se je CME rozhodne prodat do 31. 12. 2015.

Generální ředitel CME rezignoval na svoji funkci v minulém týdnu, představenstvu ji oznámil už v polovině srpna. Řízení firmy převzal výbor, v jehož čele stojí člen představenstva Duco Sickinghe.

-mav-