Penta jmenuje na média bývalého šéfa Handelsblattu

úterý, 23. září 2014, 13:48 Lidé, Tisk MediaGuru

Investice Penty do médií bude mít na starosti Tobias Schulz-Isenbeck.

Investice do médií bude mít ve společnosti Penta na starosti Tobias Schulz-Isenbeck. Bývalý finanční ředitel vydavatelství Ringier AG a výkonný ředitel Verlagsgruppe Handelsblatt se stane prvním členem managementu s tímto zaměřením.

Hlavní zodpovědností Schulz-Isenbecka bude poskytovat poradenství a konzultace vedením vydavatelství v rámci skupiny a týmu Penty, který se mediálním investicím věnuje. Skupina na začátku měsíce uvedla, že ve spolupráci s nizozemskou investiční společností V 3 Media Holdings koupila přední slovenská vydavatelství 7 Plus a Trend Holding a do budoucna plánuje vstoupit na mediální trh v Česku a Polsku.

Schulz-Isenbeck má rozsáhlé zkušenosti z řízení médií. Jako výkonný ředitel Verlagsgruppe Handelsblatt vedl v období finanční krize transformaci tohoto ekonomického vydavatelství s nejvyšším podílem na německém trhu. Společnost Handelsblatt byla do roku 2008 majitelem tuzemského vydavatelství Economia. Schulz-Isenbeck stál v čele Handelsblattu v době, kdy se vydavatelství Hospodářských novin prodávalo Zdeňku Bakalovi a byl i členem představenstva.

Od roku 2000 ve společnosti Verlagsgruppe Handelsblatt a její holdingové společnosti Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck zastával řadu manažerských pozic. Nyní pracuje jako konzultant pro korporátní strategii a finance.

-mav-, -čtk-