Soud poslal vydavatelství Mladá fronta do konkurzu

sobota, 16. května 2020, 08:35 Tisk , Aktualizováno MediaGuru

V insolvenčním řízení se s pohledávkami k Mladé frontě přihlásilo více než sto věřitelů, kteří žádají celkem 341 milionů korun. MF pokračuje ve své činnosti.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Insolvenční soud v Českých Budějovicích poslal v pátek vydavatelství Mladá fronta do konkurzu. Rozhodl o tom na schůzi věřitelů Mladé fronty, která trvala od pátečního dopoledne více než 16 hodin. V insolvenčním řízení se s pohledávkami k Mladé frontě přihlásilo více než sto věřitelů, kteří žádají celkem 341 milionů korun.

Zástupci Mladé fronty u soudu navrhovali reorganizaci společnosti. Argumentovali tím, že konkurz by mohl vyvolat paniku u partnerů i zaměstnanců. „Naším společným zájmem s dlužníkem je zachování provozu. Spor je jen o způsob, jakým tohoto cíle dosáhnout," řekla u soudu insolvenční správkyně Petra Hýsková.

Mladá fronta dál pokračuje ve své činnosti. „Provoz společnosti zůstává zcela zachován a naše produkce tímto rozhodnutím nebude nijak omezena,“ řekl Jan Mašek, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta.

Mladá fronta vydává ekonomický týdeník Euro a další časopisy. Divize Online provozuje ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných online titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů. O vydavatelství již projevila zájem skupina CPI Property Group Radovana Vítka. Mladou frontu chtěl také koupit majitel televize Barrandov Jaromír Soukup. Odkup nabízel prostřednictvím firmy Empresa Media. Zájem projevila i společnost GES Media Asset.

Mladou frontu vlastní podnikatel František Savov, který je v ČR obviněn v kauze daňových podvodů, žije v Londýně. Loni v prosinci v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV řekl, že do Česka by se rád vrátil, ale má obavy, že mu nebude umožněn spravedlivý proces. Savov v rozhovoru také řekl, že o jeho majetek usiluje firma Czechoslovak Group. Michal Strnad z Czechoslovak Group na dotaz DVTV pouze uvedl, že se těžko může k tvrzení Savova vyjadřovat.

-čtk-

Aktualizováno v pondělí 18. května ve 14:40 o vyjádření GŘ Mladé fronty Jana Maška.