Rohlík vyřadí produkty Rabbit CZ, organizátora protestů

pondělí, 19. února 2024, 18:00 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Rohlík stahuje ze svého sortimentu produkty organizátora pondělních protestů, které omezily dopravu v Praze. 

Zdroj: Rohlík

Zdroj: Rohlík

Rohlík reaguje na aktuální situaci ohledně protestů podnikatelů v zemědělském sektoru, které se konají v Praze a mají za následek omezení dopravy. Online supermarket se distancuje od metod, které tyto protesty zastupují. Ze svého sortimentu stahuje produkty organizátora protestů, společnosti Rabbit CZ

Jednání organizátorů protestů, zejména jejich rozhodnutí brát veřejnost jako rukojmí v politickém boji, považuje Rohlík za nepřijatelné. Podle společnosti je možnost vyjadřovat nesouhlas s politikou právem každého z nás, ale omezovat dopravu a osobní svobody obyvatel už nikoliv. „Navíc je také špatně, když organizátorem stávky proti současnému systému je člověk, který právě díky němu načerpal na dotacích přes 2 miliardy korun. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli na Rohlíku dále nenabízet produkty Rabbit CZ,” vysvětluje Tomáš Čupr, majitel a CEO Rohlik Group, do které Rohlík patří. Zásoby produktů Rabbit CZ budou dostupné do vyprodání zásob, avšak nové dodávky už v Rohlíku neobjednají. 

Zemědělci svým protestem, který v pondělí 19. února uspořádali před budovou ministerstva zemědělství, dali najevo nesouhlas s unijní Zelenou dohodou pro Evropu. Podle nich Green Deal snižuje produkci českého zemědělství, a způsobuje tak nedostatek domácích potravin na trhu. Jízda zemědělců částečně blokovala od rána provoz na pražské magistrále, v centru Prahy na chvíli omezila tramvaje, kolem 15. hodiny však všechna zemědělská technika odjela a provoz byl plně obnoven.

-stk-