Obchodní dům Máj se otevře v červnu, nabídne nové značky

středa, 20. března 2024, 13:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Po rekonstrukci se veřejnosti znovu otevře pražský obchodní dům Máj v červnu. Spojí nákupy, gastronomii i zábavu.

Zdroj: Máj Národní

Zdroj: Máj Národní

Modernizace obchodního domu Máj postoupila do závěrečné fáze. Po dokončení se historická budova na rohu pražské Národní a Spálené ulice v červnu pod názvem Máj Národní otevře veřejnosti. Namísto dosavadních šesti pater bude nově zpřístupněno devět z celkem jedenácti podlaží.

„Změna spočívá především v zásadním rozšíření nabídky jednotlivých služeb," říká Martin Klán, člen správní rady Máj Národní.

Na ploše přes 17 tisíc m² se spojí obchody, gastronomii i zábavní park. Na fasádě budovy Máj Národní bude umělecké dílo od sochaře Davida Černého

V současné době jsou dokončeny hrubé stavební práce a pracuje se na realizaci jednotlivých nájemních jednotek. Vzniká také pasáž s křišťálovým nebem a technicistní bělostná eskalátorová hala.

V prvním podzemním patře bude k dispozici prodejna Tesco v nové podobě. První a druhé patro obsadí nájemci v kategoriích restaurace, kavárny, květinářství, doplňky, drogerie atd. Foodhall nabídne přibližně 750 míst k sezení a sortiment rychlého i klasického občerstvení v režii značek Popeyes, Burger King, Banh-mi, Prima bašta, Misushi, Amerikanos a dalších. Původní obchodně těžko využitelné prostory v horních podlažích se promění na místa pro zábavu, kulturu a vzdělávání

Máj Národní vlastní od roku 2019 developerská společnost Amadeus Real Estate. Na projektu rekonstrukce od počátku spolupracuje s původními dvěma autory, architekty Martinem Rajnišem a Johny Eislerem, a také s památkáři. Hlavním architektem renovace je AGE project. Cílem je zachovat hodnoty kulturní památky, kterou je budova od roku 2006. Rekonstrukce v celkovém objemu více než 4 miliardy Kč začala v červenci 2022 a provádí ji stavební společnost Metrostav.

-mav-