Billa má novou mobilní aplikaci, rozšiřuje pokrytí e-shopu

středa, 24. dubna 2024, 12:05 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Od spuštění bylo na e-shopu Billa provedeno přes 150 tisíc nákupů. Nakupování má nyní ještě zjednodušit nová mobilní aplikace. 

Zdroj: Billa

Zdroj: Billa

Od zahájení ostrého provozu loni v září využívá možnosti online nákupu prostřednictvím Billa e-shopu pravidelně přes 30 tisíc zákazníků. Ti už uskutečnili více než 150 tisíc nákupů a 70 % z nich nakupuje pravidelně. Nyní Billa přichází s novou mobilní aplikací. Dále rozšiřuje rozvozové lokality o dalších 75 tisíc adres, a nabídne tak své služby více než milionu domácností. Současně v rámci své nové identity představuje novou podobu e-shopu

„Billa postupně naplňuje své cíle a spuštění e-shopu vloni byl jedním z nich. Musíme říct, že jeho spuštění naplnilo naše očekávání. Jeho úspěch nás těší, a současně nás motivuje k jeho dalšímu rozvoji. Do konce roku 2025 máme ambici mít plně automatizované sklady a v kombinaci se službou Click&collect nabídnout naše služby zákazníkům po celé České republice,“ říká Marek Doležal, generální ředitel Billa ČR

„Uvědomujeme si, jak je pro zákazníky využívající tento způsob nakupování důležitý čas a jeho úspora, proto nyní přicházíme s mobilní aplikací, která jim umožní objednat si nákup přímo z mobilu, třeba po cestě z práce,“ popisuje Petr Toupal, vedoucí oddělení e-commerce řetězce. 

Nově si od dubna mohou nákupy z Billa e-shopu objednat lidé v Mělníce, Kralupech nad Vltavou, Kladně, Vyškově a v okrese Brno-venkov. V průběhu května pak přibudou rozvozové lokality Beroun, Příbram, Kolín a Benešov. Služeb e-shopu může tak využívat dalších 75 tisíc domácností, a díky tomu počet rodin, které si mohou nákup objednat, překročil hranici milionu. Do konce roku bude mít tuto možnost bezmála 1,3 milionů domácností.  

V rámci proměny svého vizuálního stylu a jazyka mění Billa vzhled i v digitálním světě, a tedy i ve svém e-shopu. I tady zdůrazňuje svoji obchodní strategii podporující zdraví, správné stravování a udržitelný životní styl. Cílem nové identity je podle řetězce přehlednější, intuitivnější prostředí nabízející zákazníkovi jednoduché a rychlé nakupování. Tento přístup se promítá do nové barevnosti e-shopu a jeho uspořádání jak na webu, tak v nové mobilní aplikaci.

Pro zásobování domácností nákupy z e-shopu využívá Billa v současné době dva sklady, a to v Praze a Brně. Jejich celková plocha je 13 200 m². Nákupy je tak řetězec schopen dovézt do 180 minut od objednání. V sortimentu e-shopu je přes 10 tisíc produktů, přičemž 750 z nich jsou dostupné výhradně online. Mezi nejžádanější patří kromě běžných potravin, jako jsou pečivo, produkty privátních značek Billa, Clever, Billa Premium, Bon Via nebo Česká farma. V rámci sekce Šetříme jídlem jsou k prodeji produkty s blížící se dobou expirace. 

-stk-