Oční kliniky a optiky Lexum expandují v Česku i na Slovensku

čtvrtek, 25. dubna 2024, 06:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Lexum kupuje síť Somich a oční kliniku Oftum. Expanduje na českém i slovenském trhu. 

Zdroj: FB Lexum

Zdroj: FB Lexum

Lexum, síť očních klinik, ambulancí a optik, expanduje v Česku i na Slovensku. Nedávno akvírovala síť očních klinik, ambulancí a optik, společnost SOMICH (Středisko oční mikrochirurgie), která déle než 20 let působí v Karlovarském a Plzeňském kraji, a oční kliniku Oftum v Praze specializující se na prémiovou laserovou refrakční chirurgii. Své portfolio tak Lexum v Česku rozšiřuje na celkem 10 klinik, 26 očních ambulancí a 16 optik.

„Akvizicí oční sítě SOMICH jsme rozšířili působnost poskytování prémiové komplexní oftalmologické péče i v rámci západočeského regionu, tedy Karlovarského a Plzeňského kraje. Naše prémiová oftalmologická péče se tak stává dostupnou pacientům a klientům ve všech krajích České republiky,“ říká Michal Krejsta, generální ředitel Lexum ČR a SR.

„Společně zvýšíme úroveň kvality komplexní oftalmologické péče v západočeském regionu,“ dodává k prodeji společnosti SOMICH primář Martin  Kacerovský, odborný zástupce pro Plzeňský kraj. 

Další z akvizic společnosti Lexum je společnost Oftum Praha, centrum prémiové laserové chirurgie oka. „K prodeji naší společnosti jsme se rozhodli přistoupit na základě posouzení strategických cílů a možnosti další expanze,“ přibližuje Tomáš Juhás, ml., lékař oční kliniky Oftum v Praze. 

Společnost Lexum se rozšiřuje také na Slovensku, kde loni koupila oční kliniku Sokolík v Trenčíně a oční centrum v Novém Mestě nad Váhom. Letos v akvizicích na sousedním trhu pokračuje, a to koupí společností 3F Mikrochirurgia oka a OFtal ER v Michalovcích, UVEA Medikliniku se sídlem v Martině a očními klinikami, centry, ambulancemi a optikami v Martině, Ružomberoku, Liptovském Mikuláši, Dolném Kubině, Námestovo a Turčianských Teplicích.

-stk-