Studenti vytvořili kampaň pro alergiky „Pořádně si frrrkni“

středa, 24. dubna 2024, 06:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

E-mailingovou kampaň propagující zboží pro alergiky vytvořili studenti Masarykova ústavu při ČVUT. 

Zdroj: Mailkit

Zdroj: Mailkit

Studenti Masarykova ústavu při ČVUT vytvořili skutečnou e-mailingovou kampaň na generaci Z a mileniály. Cílem bylo propagovat zboží pro alergiky, správně segmentovat zákazníky a přizpůsobit kampaň cílovým skupinám. Software a data vycházející z reálné situace jim poskytli odborníci ze společnosti Mailkit a Etnetera Activate.

Studenti měli k dispozici aktuální data společnosti zabývající se prodejem drogistického zboží, na kterých mohli pozorovat rozdíly v zájmu o jednotlivé produkty. Vizuál kampaně postavili na claimu „Alergie klepe na dveře. Pořádně si frrrkni, příjemně a s vůní“, který pronáší pesmopsík s charakteristickým „zmáčknutým“ čumákem, který má evokovat pocity alergiků na jaře.  

„Práce těch nejlepších byly na špičkové úrovni, a to z pohledu obsahu, zpracování, použití grafiky, respektování jednoduchosti, informační hierarchie i copywritingu. Studenti se v kampani zaměřili na zboží ze sortimentu pro alergiky a vytvořili profesionální jarní kampaň, která by v reálné situaci měla velký potenciál být úspěšná,“ hodnotí Martina Hubená, marketingová specialistka společnosti Mailkit

Kromě přípravy kampaně pracovali i s daty a softwarem e-mailingové platformy Mailkit. „Studenti měli možnost implementovat obsah z jiných zdrojů. Návrhy na předmět e-mailu konzultovali s ChatGPT a využili také nástroj Figma, ve kterém tvořili grafiku kampaně. Studenti si poradili jak s timingem kampaně, tak i segmentací,“ uvádí Martina Hubená.  

Minimalizovat spam skóre pomáhal studentům v průběhu plánovaní kampaně ukazatel spam skóre, viditelný u každé rozesílky. „E-mailingová platforma hlídá prvky, které mají vliv na spam skóre kampaně jako použití vykřičníků, nebo otazníků, přítomnost odhlašovacího linku, barevný kontrast a jiné,“ dodává marketingová specialistka.

Se společností Mailkit spolupracuje ČVUT od roku 2022 a zástupci společnosti vedou v rámci semestru dva praktické workshopy zaměřené na návrh e-mailingové kampaně a její praktické provedení.

-stk-