Disney+ a Max se spojí v novém balíčku, mohou čelit Netflixu

pátek, 10. května 2024, 06:55 TV MediaGuru

Od začátku léta si budou moct předplatitelé ve Spojených státech zakoupit „velký balíček" obsahující konkurující služby Max na straně jedné a Disney+ a Hulu na straně druhé.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Konkurenční společnosti Disney Entertainment a Warner Bros. Discovery vytvoří nový společný streamovací balíček, který zahrne služby Disney+, Hulu a Max. Balíček bude od letošního léta nabízen předplatitelům v USA. Informace byla zveřejněna před kvartálními výsledky Warner Bros. Discovery, které byly oznámeny ve čtvrtek 9. května.

Jaké další plány mají provozující společnosti s novým balíčkem a zda se rozšíří i do dalších zemí, oznámí obě společnosti v průběhu následujících měsíců. V jednom balíčku tak bude předplatitelům k dispozici obsah kanálů ABC, CNN, DC, Discovery, Disney, Food. Network, FX, HBO, HGTV, Hulu, Marvel, Pixar, Searchlight, Warner Bros. a další.

Nový balíček bude k dispozici ke koupi na kterémkoli z webů tří uvedených streamovacích platforem. Zakoupit ho bude možné bez reklam nebo i ve verzi s reklamou. 

Manažeři uvedených společností si od společné nabídky slibují získání nových předplatitelů, udržení těch stávajících a také tento krok označují za „nový silný plán pro budoucnost streamingového odvětví". Koncentrace nabídky na trhu VOD je očekávaným krokem, Walt Disney a Warner Bros. tím mohou lépe čelit Netflixu, nejsilnějšímu hráči.

Streamingové služby Walt Disney (Disney+, Hulu) v tomto týdnu zveřejnily, že ve druhém finančním čtvrtletí dosáhly provozního zisku 47 mil. USD (1,1 miliardy Kč) po ztrátě 587 mil. USD ve stejném období loni. Pokud by se ale započítala i služba ESPN+, výsledek by byl ztrátový (-18 mil. USD). Disney proto očekává plnou ziskovost svého streamingu ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. Disney+ k 31. březnu 2024 navýšila počet předplatitelů o 6 mil. na 117,6 mil. předplatitelů

Warner Bros. Discovery ve čtvrtek informovala, že ke konci letošního prvního čtvrtletí měla celkem 99,6 mil. předplatitelů svých streamovacích služeb (HBO, HBO Max, Max). Od konce loňského roku je navýšila o necelé dva miliony. Tržby segmentu se téměř nezměnily, když dosáhly 2,46 mld. USD, k čemuž přispělo zvýšení předplatitelských cen a vyšší příjmy z reklamy.

-mav-

ESPN, Warner Bros a Fox se spojují kvůli sportovnímu streamingu

středa 7. února 2024