Galerie Harfa přidá na podzim ještě jeden 3D billboard

čtvrtek, 9. května 2024, 07:00 Aktuality, Outdoor, Reklama MediaGuru

Galerie Harfa umístila před časem na svou fasádu první 3D venkovní reklamní plochu, na podzim přibude ještě jedna. 

Nová 3D OOH reklamní plocha bude umístěna nad vchodem Galerie Harfa z ulice Českomoravská, zdroj: Galerie Harfa.

Nová 3D OOH reklamní plocha bude umístěna nad vchodem Galerie Harfa z ulice Českomoravská, zdroj: Galerie Harfa.

Obchodní centrum Galerie Harfa a mediální agentura Premium OOH Wood & Co uvedly 18. dubna první permanentně umístěnou 3D digitální venkovní reklamní plochu (DOOH) v České republice. Galerie Harfa nabídla prostor fasády, agentura Premium OOH Wood & Co zajistila výrobu, instalaci a řeší pronájem reklamní plochy. Na podzim přibude ve stejné lokaci ještě jedna identická.

Digitální 3D ploch je umístěna nad vchodem do nákupního centra ze strany od O2 areny. Má rozměry (13,5 x 5,8) x 4,8 m. Druhá identická LED Harfa obrazovka bude umístěna nad vchodem z ulice Českomoravská a do provozu půjde od 1. září 2024. „Výběr lokality byl klíčový. Galerie Harfa se nachází v ideální lokalitě vedle O2 arény s vysokou frekvencí návštěvníků a potenciálních zákazníků reklamních značek. Plánujeme v horizontu zhruba jednoho roku nabídnout i další obdobné 3D plochy na strategických místech Prahy,“ říká Lukáš Radačovský, senior media manažer ze společnosti Premium OOH Wood & Co

„Jde o výrazný prvek, který upoutá pozornost naprosté většiny lidí jdoucích nebo jedoucích kolem obchodního centra. Věříme, že to podpoří atraktivitu centra, zvýší návštěvnost a těšíme se, že se na reklamních plochách budou objevovat i značky, které návštěvníci v našem obchodním centru mohou najít a využít,“ říká Martina Tlustá, marketingová manažerka Galerie Harfa.  

Rohová LED obrazovka využívá kombinaci technik 3D a anamorfní projekce, které společně vytvářejí efekt trojrozměrného obrazu. Ten se díky speciálnímu promítání jeví jako přirozený pouze z určitého úhlu. „Technologie, kterou tato obrazovka používá, umožňuje adaptaci svítivosti v závislosti na světelných podmínkách, což zajišťuje optimální viditelnost v jakoukoliv denní dobu,“ vysvětluje Radačovský. Digitální 3D billboard je schopen zobrazovat JPG formáty nebo 2D a 3D videa. 3D reklamní plocha je v provozu každý den mezi 6–22 hodinou.

Mezi prvními společnostmi, které využily možnosti nové reklamní plochy, jsou například Komerční banka, Mastercard, Budějovický Budvar nebo Světluška, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu.

-stk-