Stanice Edge Sport ukončila distribuci, zmizela i z O2 TV

čtvrtek, 2. května 2024, 14:15 Aktuality, TV MediaGuru

Se závěrem dubna byla ukončena distribuce stanice Edge Sport orientované na adrenalinované sporty. Operátor O2 uvedl, že krok souvisí s přerušením vysílání pro náš region.

Prostředí televizní služby O2 TV. Zdroj: O2 Czech Republic

Prostředí televizní služby O2 TV. Zdroj: O2 Czech Republic

„Kanál ukončil vysílání na našem území,“ informuje televizní služba O2 TV své zákazníky na programové pozici, kde bylo možné ještě před několika dny naladit tematickou stanici Edge Sport. V sousedním Německu je na pozici této stanice vysílán program i nadále, avšak s upraveným názvem Sportdigital Edge. Kromě O2 TV bylo možné Edge Sport sledovat v Česku také jako součást bezplatné služby SportsTribal. Pozice stanice byla přesunuta na konec přehledu EPG.

Edge Sport byl na českém trhu k dispozici přesně deset let. Průkopníkem v jeho distribuci byla satelitní televize Skylink, která ho do nabídky zařadila na konci května 2014. Stanice byla dlouhodobě k dispozici pouze v angličtině a tudíž na okraji zájmu většiny diváků. O čtyři roky později byl Edge Sport ze Skylinku vyřazen a nebyl ponechán ani jako součást internetové TV. V O2 TV byl program věnovaný adrenalinovaným sportům součástí nabídky od 1. prosince 2021.

-lukpol-