Liberecká TV rtm plus se rozšíří do Ústeckého kraje

čtvrtek, 30. listopadu 2017, 14:10 TV, Aktuality MediaGuru

Rozsah vysílání liberecké regionální televize se od pátku rozšiřuje i do Ústeckého kraje.

Logo televize rtm plus

Logo televize rtm plus

Liberecká regionální televize rtm plus rozšíří od 1. prosince své vysílání i do sousedního Ústeckého kraje. Televize nahradila v polovině roku 2015 původní RTM, která tehdy kvůli finančním problémům ukončila vysílání z hodiny na hodinu. Podle posledního měření sledovanosti agentury Median sleduje televizi alespoň jednou týdně 140.000 diváků, řekl ČTK její výkonný ředitel a majitel Jan Punčochář.

Televize rtm plus za půldruhého roku postupně rozšířila své vysílání na celý Liberecký kraj. Šířená je terestricky prostřednictvím multiplexu 4 provozovatele Digital Broadcasting. "Věříme, že prověřený koncept pozitivně laděného zpravodajství a publicistiky osloví i diváky v Ústeckém kraji," dodal Punčochář.

V současné době vysílá rtm plus půlhodinovou programovou smyčku, složenou zejména ze zpravodajských a publicistických pořadů. Od Nového roku ji podle Punčocháře plánuje rozšířit na hodinovou, složenou z půlhodiny z Libereckého a půlhodiny z Ústeckého kraje. Ke stejnému datu televize představí také novou grafiku znělek a moderní studio.

-čtk-