Česká televize natáčí seriál Děcko, uvede ho příští rok

čtvrtek, 21. března 2024, 15:15 TV MediaGuru

Hrdinka nového seriálu České televize hledá adoptivní rodinu pro své nenarozené Děcko, v hlavní roli se představí Judit Pecháček.

Děcko, zdroj: Česká televize

Děcko, zdroj: Česká televize

Česká televize začala natáčet další nový seriál pro příští rok. Jde o desetidílné komediální drama ze současnosti s názvem Děcko. Scénář napsaly Kateřina Krobová a Lucie Macháčková. Režii si mezi sebe rozdělí dvojice Rozálie Kohoutová a Radim Špaček. V hlavních rolích diváci uvidí Judit Pecháček, Ondřeje Malého, Elizavetu Maximovou, Daniela Krejčíka, Andreje Poláka, Terezu Hofovou, Evu Hacurovou či Patrika Děrgela.

Seriál líčí příběh rozvedené matky, která se během třetího těhotenství rozhodne hned po porodu svěřit dítě novým adoptivním rodičům, které si sama vybere. 

„Námět a posléze scénáře mě nadchly svou originalitou, zaujala mě tematika náhradního rodičovství a v neposlední řadě mě lákala možnost pracovat s autorkami, které mají za sebou velmi úspěšné projekty, ale v oblasti televizního seriálu debutují. Líbí se mi jejich tah na branku i smysl pro humor,“ říká kreativní producentka Alena Müllerová.

Spoluautorky divácky pořadu Protivný sprostý matky, Kateřina Krobová a Lucie Macháčková, se tentokrát téma mateřství a rodičovství rozhodly rozpracovat v hraném seriálu. „Ústřední linkou všech deseti dílů Děcka je přímá adopce, tedy zcela legální postup, kdy si těhotná žena napřímo, bez asistence úřadů a institucí, vybere pár či jednotlivce, kterému po porodu svěří dítě do péče. Je to netradiční postup, ale vůbec ne neobvyklý,“ vysvětluje Lucie Macháčková. „Na příbězích našich hrdinů ukazujeme i různé podoby náhradního rodičovství. Velmi intenzivní vztah jsme samozřejmě měly s hlavní hrdinkou Klárou. Bylo těžké ji na začátku nesoudit, ale postupně jsme došly k pochopení, k sympatiím. Při psaní scénářů jsme s ní prožily téměř dva roky a ten vztah byl skutečně až na dřeň,“ doplňuje Kateřina Krobová.

První klapka seriálu Děcko padla tento týden v Hořovicích na Berounsku, kde filmaři stráví většinu z celkem 74 natáčecích dnů. Dotočeno bude koncem léta, paralelně začne od dubna práce ve střižně. V programu ČT1 se seriál objeví v roce 2025.

Česká televize v uplynulých dnech začala také natáčet seriál Ratolesti o výchově dětí s Annou Geislerovou v hlavní roli. Také ten by se měl ve vysílání ČT objevit v příštím roce. 

ČT natáčí nový seriál Ratolesti, navazuje na Ochránce

úterý 19. března 2024

-mav-