Hudebně zábavní televize OK TV chystá start na květen

středa, 24. dubna 2024, 06:55 TV MediaGuru

Nová celoplošná televize s obsahovým zaměřením na hudbu, zábavu a lifestyle zahájí své vysílání v květnu.

Sídlo OK televize na pražském Žižkově, zdroj: MediaGuru.cz

Sídlo OK televize na pražském Žižkově, zdroj: MediaGuru.cz

Nově připravovaná televize OK TV zahájí své vysílání v květnu, naznačují neoficiální informace z několika zdrojů. Dostupná má být zdarma v celoplošném multiplexu společnosti Digital Broadcasting, která provozuje vysílací síť 24, pokrývající 97,7 % území ČR.

Provozující společnost OK Music Television obdržela od Rady pro rozhlasové a televizní vysílaní (RRTV) licenci pro vysílání prostřednictvím pozemních vysílačů letos v lednu. Kanál OK TV má přinášet hudební a lifestylový program, pořady o životním stylu, ale také dokumentární a sportovní pořady. Může pracovat i s doplňujícími informacemi prostřednictvím lišt, v samostatném pruhu odděleném od obsahu vysílání případně prostřednictvím vyskakovacích oken (pop-up).

Jedním z prvních známých pořadů může být pořad Sejdeme se u Cibulky s moderátorem Alešem Cibulkou. Přestože moderátor na svém instagramovém profilu nespecifikoval, za jakým účelem a pro jakého provozovatele pořad natáčí, prozradil, že první díl jeho nového pořadu uvidí diváci 20. května. 

Z popisu programové specifikace a také z informací, které se o novém projektu šíří, může být OK TV konkurencí nejen pro hudební stanice, ale také pro TV Barrandov

Nová televize sídlí na pražském Žižkově, nachází se v bývalé budově Raiffeisen stavební spořitelny v Hartigově ulici.

Společnost OK Music Television je podle obchodního rejstříku oficiálně napsaná na Jana Hlocha z Uničova. Není známo, že by měl nějaké další mediální aktivity. 

Hudební a lifestylová OK TV má licenci pro DVB-T2

čtvrtek 18. ledna 2024

-mav-