Billa bojuje proti plýtvání, uvádí tašky „Nejsme k zahození“

středa, 17. dubna 2024, 06:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Tašky „Nejsme k zahození“ nabídnou minimálně čtyři druhy ovoce a zeleniny za 49 korun. 

V rámci tašek „Nejsme k zahození“ nabídne Billa ovoce a zeleninu se slevou, zdroj: Billa.

V rámci tašek „Nejsme k zahození“ nabídne Billa ovoce a zeleninu se slevou, zdroj: Billa.

Společnost Billa začíná na svých prodejnách nabízet tříkilové tašky s ovocem a zeleninou pod názvem „Nejsme k zahození“. Jde o další z kroků, kterým řetězec bojuje proti plýtvání potravinami a za redukci potravinového odpadu ze svých prodejen, zejména u sortimentu, který splňuje kvalitativní standardy a je stále vhodný ke konzumaci. 

„Ovoce a zelenina nabízené v tomto sortimentu jsou určené k okamžité spotřebě. Jedná se mnohdy o plody, které mají vyšší stupeň zralosti, proto bychom jej při standardních kontrolách z regálů na prodejnách vyřadili. Své upotřebení může nicméně stále najít při přípravě teplých pokrmů, salátů nebo nápojů k doplnění vlákniny. Zákazníkům nabídneme tyto produkty ve tříkilových taškách s výraznou slevou a věříme, že jimi pomůžeme ještě více redukovat potravinový odpad z našich prodejen,“ říká Dana Bratánková, vedoucí korporátní komunikace & Public Affairs Billa ČR.

Systém přípravy a prodeje těchto tašek byl testován na čtyřech prodejnách a během tří měsíců testovacího provozu si zákazníci zakoupili více než tři tisíce těchto balení. Díky tomu více než 10 tun ovoce a zeleniny neskončilo v odpadu. 

Jedna taška za tuto cenu obsahuje minimálně čtyři druhy ovoce nebo zeleniny a váží 3 až 3,5 kilogramu a zákazníci za ni zaplatí 49 korun. Po zařazení tašek do prodeje budou tašky rovněž nabízeny zákazníkům e-shopu shop.billa.cz, a to za stejnou cenu.

-stk-