Chance je novým generálním partnerem fotbalové ligy

středa, 17. dubna 2024, 10:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Generálním partnerem tuzemské první a druhé nejvyšší fotbalové soutěže bude Chance. Každý rok do fotbalu přispěje částkou přesahující 250 mil. Kč.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Generálním partnerem pro první a druhou nejvyšší fotbalovou profesionální soutěž bude společnost Chance. Uspěla ve vypsaném otevřeném tendru, když předložila nejvyšší nabídku. Oznámila to Ligová fotbalová asociace (LFA). LFA a Chance se od 1.7.2024 stávají partnery na pět nadcházejících sezon. Chance tak vystřídá dosavadního generálního partnera, společnost Fortuna

Chance bude od ročníku 2024/25 jako generální partner obou domácích profesionálních soutěží vyplácet českému profesionálnímu fotbalu každoročně částku, která přesáhne čtvrt miliardy korun.

„Konečnou částku, která příjemně překvapila asi nejenom mě, vnímám jako potvrzení faktu, že spojení s českým profesionálním fotbalem je v současnosti velice atraktivní a prestižní záležitostí. Zároveň ji beru jako závazek, abychom se neuspokojili a pokračovali v nastoleném směřování,“ řekl předseda LFA Dušan Svoboda.

Do výběrového řízení se podle LFA zapojilo hned několik vážných zájemců, kteří byli jak ze sázkařského sektoru, tak i mimo něj. Do druhého kola postoupili tři nejlepší, z nich nejvyšší nabídku dala právě sázková společnost Chance.

Český profesionální fotbal tak má za sebou druhý tendr během několika měsíců. V rámci prvního na vybraná audiovizuální práva pro domácí trh získal částku přesahující 430 milionů korun. Dohromady s tendrem na generální partnerství bude český profesionální fotbal od sezony 2024/25 pracovat s částkou blížící se 700 milionů korun. Navíc výběrová řízení na audiovizuální práva pro zahraniční trhy jsou ještě v procesu vyhodnocování.

-mav-

O2 TV bude vysílat Fortuna ligu až do roku 2029

čtvrtek 16. listopadu 2023