TV Nova si registruje značky Gold a Classic

čtvrtek, 24. listopadu 2016, 16:57 TV MediaGuru

O nové názvy, které může využít pro televizní kanály své skupiny, žádá také společnost CET 21.

Televizní trh pravděpodobně čekají další změny. O nové značky, které mohou sloužit pro nové či stávající kanály, žádá i televizní skupina CET 21. Provozovatel TV Nova si konkrétně registruje značky Nova Gold a Nova Classic. Nova zatím neupřesňuje, k čemu chce nové značky využít. "Neustále připravujeme nové projekty," sdělila MediaGuru.cz bez bližších detailů mluvčí televize Jana Ondrejechová.

Nova by mohla těchto značek využít pro možný nový kanál pravděpodobně v placené distribuci, nebo pro některé ze stávajících kanálů, které by se mohly přejmenovat.

Nové kanály připravuje i konkurenční Prima. Na Slovensku by měla uvést v satelitní distribuci kanál Prima Plus, v Česku potom rovněž na satelitu kanál Prima +1. Nova už svůj kanál na Slovensku spustila na začátku letošního roku pod názvem Nova International

Přicházející nový rok 2017 slibuje novinky v televizním éteru, a to i s ohledem na očekávaná jednání mezi provozovateli TV vysílání a operátory ohledně budoucnosti DTT (terestrického digitálního vysílání) DVB-T2. Nova už delší dobu naznačuje, že terestrická platforma pro ni nemusí být jediná finančně zajímavá. "Je otázkou, zda pro nás bude DTT hlavní platformou. Srovnáváme jiné distribuční cesty a terestrická platforma nám vychází špatně,“ uvedl na nedávné konferenci v Telči šéf právního úseku CET 21 Štěpán Peichl.

-mav-