Síť přátel od Googlu obohatí weby o funkci sociální sítě ve 47 nových jazycích včetně češtiny

pátek, 17. července 2009, 16:12 Internet & Mobil MediaGuru

Majitelé mezinárodních webů mají nyní možnost zvýšit provoz na svých stránkách pomocí Sítě přátel od Googlu. Tato služba umožňuje jakémukoli webu poskytovat svým návštěvníkům možnosti sociální sítě.

Síť přátel nabízí řešení, jak okamžitě oživit web a posílit uživatelskou komunitu vložením jednoduchého HTML kódu. Majitelé stránek mohou tímto způsobem snadno přidat různé miniaplikace, které umožňují uživatelům připojit se k danému webu a posléze přidávat různé komentáře či doporučení.  Provozovatelé stránek tak mají přístup k informacím o tom, které části webu se návštěvníkům líbí nejvíce.

Majitelé webu můžou navštívit google.com/friendconnect v jakémkoli ze 47 nových jazyků, což by mělo zaručit intuitivnější webové nastavení. Navíc pro každý z webů se nabízí možnost nastavit jiný jazyk. Všechny miniaplikace, které podporují vybraný jazyk, se budou automaticky zobrazovat  v této řeči. Tím je zajištěno, aby miniaplikace Síť přátel byly do webu lépe integrovány a byly také snadno pochopitelné pro návštěvníky.

Síť přátel je nyní kromě češtiny podporována v arabštině, bengálštině, bulharštině, katalánštině, čínštině, chorvatštině, dánštině, holandštině, angličtině, filipínštině, finštině, francouzštině, němčině, řečtině, gujarati, hebrejštině, hindštině, maďarštině, indonéštině, italštině, japonštině, kanadštině, korejštině, lotyštině, lingalštině, litevštině, malajštině, malajálamštině, maráthštině, norštině, orijštině, perštině, polštině, portugalštině, rumunštině, ruštině, srbštině, slovenštině, slovinštině, španělštině, švédštině, tamilštině, telugštině, thajštině, turečtině, ukrajinštině, vietnamštině.

Provozovatelé stránek si mohou svůj web nastavit na adrese google.cz/friendconnect. Pokud vyvíjejí miniaplikace pro službu Síť přátel, bude pro ně jistě užitečná dokumentace k lokalizaci aplikací OpenSocial.

Kromě Sítě přátel mohou majitelé stránek a webmasteři pro oživení a vylepšení internetové stránky využít i další zdarma dostupné nástroje jako Google Analytics (bezplatný nástroj pro analýzu a měření webové stránky), Optimalizátor webových stránek (bezplatný nástroj pro testování, optimalizaci webové stránky) nebo Nástroje pro webmastery (pro zviditelnění webové stránky).