Rádia Hey se kvůli ztrátě budou slučovat

čtvrtek, 21. července 2011, 08:13 Rádio MediaGuru

Většinový majitel rádií Hey Ivan Zach musí šetřit, chystá se proto sloučit čtyři lokální rádia.

Podle deníku E15 se rádia sloučí do již existující firmy Star Promotion. Celou operaci musí ještě odsouhlasit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Zaniknou tak společnosti Fajront BS (pět licencí rádií Hey na severu Moravy), Rádio Profil (sedm rádií Hey Profil převážně ve východních Čechách), Pražské inforádio (Radio Hey Praha) a Rádio Podještědí (čtyři rádia Hey v severních Čechách).

Ztráta skupiny je způsobena poklesem rádiové reklamy v posledních dvou letech. Loni měla podle deníku ztrátu přes deset milionů korun, v roce 2009 to bylo dokonce 14,5 milionu. "Cílem připravované fúze je optimalizace nákladů i řízení. Po obdržení souhlasu RRTV bude projekt fúze realizován v nejkratším možném čase,“ řekl Luboš Jetmar, výkonný šéf GES Media Asset, která rádia Hey spoluovládá prostřednictví sítě firem Radio Asset, Hey Média a InFin.

Manažeři rádiových operací si slibují obrat k lepšímu nejen od snižování nákladů a oživení trhu s reklamou, ale i od rozšíření pokrytí signálem. Bez toho by bylo obtížné dosáhnout příznivějších výsledků. Realizace záměru ale není jednoduchá. „Pracujeme na vyhledání volných frekvencí ve vybraných lokalitách a budeme žádat RRTV o jejich přidělení,“ sdělil Jetmar.