S reality show nekončíme, je to jen přestávka

pondělí, 01. srpna 2011, 16:10 TV MediaGuru

TV Nova nepůjde do přímého střetu s Primou a nenasadí reality show. Podle generálního ředitele Jana Andruška to ale není definitivní odklon od tohoto formátu.

V podzimním programovém schématu televize Nova absentuje po delší době formát reality show. Nova se tak rozhodla, že nepůjde do souboje s podobným typem formátu, který na podzim má v plánu nasadit televize Prima. Ta už dříve prohlásila, že na podzim ve spolupráci s TV Joj připravuje další řadu pořadu Česko Slovensko má talent.

„Je známo, že jsme vysílali Superstar letos na jaře, její sledovanost v závěru gradovala až k 50% podílu ve skupině diváků 15-54 let. Myslím si ale, že konkrétně naši diváci si potřebují teď od tohoto formátu trochu odpočinout. Chceme jim proto nabídnout něco kvalitního z běžné hrané tvorby,“ odůvodnil MediaGuru toto rozhodnutí generální ředitel TV Nova Jan Andruško. Nova tak svoji hlavní kartu sází na kriminální seriál Expozitura.

Podle Jana Andruška to však neznamená, že by Nova na formát reality show zcela rezignovala. „Určitě tento formát opouštět nechceme. Reality entertainment samozřejmě patří na hlavní kanál a rozhodně s ním do budoucna počítáme. Budeme pracovat na tom, jaký formát zařadit k Superstar. Často se mluví o tom, že Superstar je překonaný formát, ale není to pravda. V Americe běží asi 10. řada, která patří vůbec k těm nejúspěšnějším. Chceme tomu ale nechat nějaký čas,“ dodal generální ředitel TV Nova.

-mav-