Economia: Centrální newsroom je revoluční změnou

čtvrtek, 25. dubna 2013, 13:20 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Centrální newsroom vydavatelství Economia už má konkrétní podobu, podívejte se na jeho vizualizaci.

Vydavatel deníku Hospodářské noviny, společnost Economia, přestěhováním do nových prostor v pražském Karlíně, kde buduje centrální newsroom, zcela změní přístup k výrobě a distribuci informací. Na internetové konferenci Internet Advertising Conference 2013 představila základní principy nového integrovaného newsroomu Economie Lucie Tvarůžková, zástupkyně šéfredaktora HN.

„Jsme mediální optimisté a věříme, že právě žijeme v době renesance kvalitní žurnalistiky. To je to, co teď děláme a o co se snažíme,“ uvedla ke změnám, které se v Economii odehrávají.

V novém společném newsroomu zasednou redaktoři tištěných Hospodářských novin, týdeníku Ekonom, online serveru iHNed.cz a odborných magazínů vydavatelství. Redaktoři budou v novém newsroomu sedět podle témat, nikoli titulů, což je oproti současnosti významná změna. Economia věří, že tímto novým uspořádáním docílí, že redaktoři si takto budou více nápomocni. „Věříme v práci v týmech,“ zmínila s tím, že newsroom bude obsahovat i několik kontaktních míst pro sdílení informací a nápadů.

Ve středu newsroomu bude tzv. Superdesk, ve kterém zasednou šéfredaktoři titulů, kteří budou v úzkém kontaktu. Redaktoři pak budou rozčleněni podle čtyř základních tematických bloků. Součástí nového newsroomu budou i oddělení zaměřená na vizuální informace a sociální média.

„Věříme, že naší konkurencí jsou Google a Facebook. Snažíme se naučit jejich mentalitu a flexibilitu. Economia je otevřená novým věcem, je jako startupová firma,“ přiblížila dále Lucie Tvarůžková, podle které se Economia snaží přeměnit v digitální firmu.

Vizualizace nového newsroomu Economie, zveřejněné na IAC 2013

Zdroj: Economia

Podrobnosti o novém newsroomu připravujeme.

-mav-