Burda ukázala první titulku Marie Claire

úterý, 15. října 2013, 11:05 Tisk MediaGuru

Od listopadu přechází časopis Marie Claire ze Sanomy do vydavatelství Burda Praha.

Českou edici francouzského časopisu Marie Claire bude od listopadového čísla vydávat Burda Praha. Jejím cílem je zvýšit prodaný náklad časopisu a povědomí českých čtenářek o Marie Claire. Nově bude Marie Claire vycházet ve dvou formátech a navrátí se k lesklé titulní straně. Na první titulní straně, kterou Burda ukázala, je Simona Krainová.

„Časopis bude stále vést dosavadní šéfredaktorka Lenka Fabiánová a její nový redakční tým bude složen ze skutečných odborníků ve svém oboru," uvedla jednatelka vydavatelství Burda Praha a Burda Media 2000 Petra Fundová.

Jak už jsme dříve informovali, Marie Claire chce spolupracovat mj. s Pavlínovou Wolfovou, Renatou Kalenskou, Magdalenou Sodomkovou či fotografem Janem Šibíkem. Do Marie Claire přijde i módní director Jano Kimák, který se nedávno vrátil zpátky do České republiky z USA, kde pracoval pro módní časopisy. Art directorem časopisu bude David Sheppard.

Marie Claire chce pod novým vydavatelem rozšířit sekci Fashion a Beauty, chce přinášet více lokálních témat, více stran věnovaných lifestylu, vztahům a kultuře. V portfoliu Burdy doplní Marie Claire další lifestylové exkluzivní tituly pro ženy: Elle, Marianne a InStyle.

První společné vydání Marie Claire podpoří Burda Praha rozsáhlou kampaní obsahující přednostní pozice, citylighty, cross promo a spoty v rádiu. S distribucí magazínu zároveň přechází ke společnosti Mediaprint & Kapa, která rozváží např. Elle nebo Marianne.

Ve Francii zaujímá Marie Claire se svým měsíčním prodaným nákladem 495 000 první místo mezi ženskými luxusními měsíčníky. Celkem 72 edicí Marie Claire a jejích sesterských časopisů vychází v 34 zemích světa a každý měsíc osloví více než 15 milionů žen.

-mav-