Mediaresearch a AC Nielsen se poprvé sešly

pondělí, 18. listopadu 2013, 10:20 TV MediaGuru

Varianta majetkového sblížení obou výzkumných agentur je otevřená, proběhlo první setkání.

Myšlenka případného majetkového propojení výzkumných agentur Mediaresearch a AC Nielsen, které v současnosti připravují dva různé výzkumy sledovanosti televize a která se poprvé objevila v době, kdy stál v čele TV Nova generální ředitel Jan Andruško, nespadla s jeho odchodem pod stůl. Obě agentury se v uplynulých dnech poprvé sešly a na nezávazném setkání se dotkly právě možného vlastnického propojení.

Informaci MediaGuru.cz potvrdila na konferenci Forum Media v minulém týdnu předsedkyně představenstva Mediaresearch Tereza Šimečková. Zatím je však údajně předčasné mluvit o nějaké konkrétní variantně spolupráce, šlo pouze o „seznamovací“ setkání. „Máme zájem na rozvoji našich značek a pokud by toto partnerství mohlo přinést jejich šíření dál, bylo by to pro nás zajímavé. Nic konkrétního k tomu v tuto chvíli ale není možné říci, setkání proběhlo pouze jednou,“ přiblížila Tereza Šimečková s tím, že další vývoj je otevřený.

Myšlenka vlastnického propojení obou výzkumných agentur se poprvé objevila letos po prázdninách jako jeden z možných scénářů vyřešení otázky dvojích televizních dat.

Vedle případných majetkových změn se rozběhla jednání i o návratu TV Nova do profesní asociace ATO. Nova už zaslala do ATO žádost, kterou se v minulém týdnu zabývali i řádní členové asociace. ATO požaduje splnění určitých podmínek pro to, aby se TV Nova do asociace mohla vrátit. Nova však zatím zaslání žádosti nepotvrdila. Stejně tak neuvedla, zda sdružení SPMS bude v projektu druhého měření pokračovat.

Agentura AC Nielsen připravuje pro sdružení SPMS, které loni v červnu založily TV Nova a agentura Médea, „druhé“ měření TV sledovanosti. Mediaresearch je realizátorem televizního měření pro ATO už několik let a v předloňském tendru spolupráci potvrdila. Průběh tendru se však nelíbil TV Nova, proto spoluzaložila nové sdružení.

-mav-