ČT chce navázat na Českou sodu Pečeným sněhulákem

úterý, 11. března 2014, 09:14 TV MediaGuru

Pásmo skečů Pečený sněhulák režiséra Jakuba Koháka má navázat na humor České sody.

Česká televize připravuje nové pásmo skečů a absurdního humoru s názvem Pečený sněhulák, které se snaží parodovat obraz dnešní společnosti. Navazovat chce na nekonvenční zábavní pořady ČT od České sody po Malou Velkou Británii. Režisérem pořadu je Jakub Kohák, představila v úterý Česká televize. Do vysílání by se mohl pořad dostat už v letošním roce.

Dalším zábavním pořadem bude Boj o koláč, nový pokus o reality show a celebrity show. V pořadu vystoupí pět herců, kteří vzájemně soutěží „o komika televizní zábavy".

Velkým projektem České televize, který chystá pro příští rok, je dvoudílný historický film Jan Hus, který je natáčen podle scénáře Evy Kantůrkové. Režisérem projektu je Jiří Svoboda. Historický film bude uveden při příležitosti 600. výročí upálení Jana Husa.

ČT pokračuje i v natáčení cyklu Škoda lásky a připravuje i nový sedmidílný dokumentární cyklus o důchodcích Nabručení. Z oblasti dokumentu bude také nový šestnáctidílný cyklus filmů mapujících životní styl městských subkultur Kmeny. Vzniká také dokumentární film o 55. sezóně divadla Semafor Nejistá sezóna Semaforu.

ČT už dříve oznámila, že připravuje také českou verzi kultovního sitcomu Kancl. Rozvíjet bude i kriminální žánr, a to seriálem Vraždy v kruhu s Ivanem Trojanem. Půjde o dvanáctidílný seriál.

-mav-