Absolut Vodka odstartovala uměleckou směnárnu

pátek, 03. října 2014, 11:57 Aktuality, Reklama MediaGuru

Absolut Vodka přichází stejně jako na konci každého roku s limitovanou edicí lahve. Tentokrát je věnována prvnímu umělci, který se značkou pracoval – Andymu Warholovi. V roce 1986 zakladatel pop artu vytvořil vůbec poprvé z motivu Absolut umělecké dílo. Právě jeho malbou, jež je nyní umístěna ve stockholmském muzeu lihovin Spritmuseum, se nová lahev inspiruje. „Prostřednictvím letošní edice připomínáme tento historický moment, který byl pro naši značku významný, zároveň tak manifestujeme víru v Absolut kreativitu a oslavujeme naši dlouhodobou spolupráci s uměním,“ vysvětluje Jana Ambrožová ze společnosti Jan Becher - Pernod Ricard.

Nová limitovaná edice Absolut Warhol
Nová limitovaná edice Absolut Vodky
Originální malba Andyho Warhola z roku 1986
Originální malba Andyho Warhola z roku 1986

V rámci aktuální limitované edice byly celosvětově vyrobeny čtyři miliony lahví, přičemž na českém trhu jich je k dispozici dva tisíce. V prodeji jsou k dostání v obchodech Gurmetum či v e-shopu Drink24.cz. Část zisku z prodeje poputuje do nadace Andyho Warhola, která dlouhodobě podporuje moderní umění.

S limitovanou edicí Andyho Warhola souvisí nový projekt Absolut, který má ambice stát se největší online směnárnou umění na světě. Prostřednictvím webové aplikace mohou spotřebitelé v průběhu října vytvořit digitální umělecké dílo, dát jej k dispozici na stránkách absolut.com/artexchange a na oplátku získat práci někoho jiného, například i díla známých umělců, mezi nimiž figuruje také Andy Warhol.

-kch-