Kampaň na podporu Monety začne v červenci

úterý, 10. května 2016, 11:00 Marketing MediaGuru

GE Money Bank se rebranduje na Monetu. Od července ji podpoří kampaň, opět s kocourem.

GE Money Bank zahájila začátkem května svůj rebranding, který následuje po změně názvu na Moneta Money Bank v souvislosti se vstupem banky na pražskou burzu cenných papírů. Společně s novým názvem, který odkazuje na římskou bohyni peněz a paměti, mění i své logo a firemní vizuální identitu. Rebranding podpoří od července nadlinková kampaň, v níž by se měla opět objevit postava mrzutého kocoura.

Značka Moneta Money Bank má symbolizovat stabilitu, důvěryhodnost a přispívat k diferenciaci na trhu. „Náš nový název Monety Money Bank nám dává silnou a rozpoznatelnou identitu české bankovní instituce. To je důvod, proč jsme pro náš nový styl zvolili české národní barvy – modrou, červenou a bílou. Naše nová značka udržuje kontinuitu a zároveň nám dává příležitost pro další rozvoj,“ dodává Tomáš Spurný, generální ředitel společnosti.

Rebranding, který byl zahájen začátkem května, by měl být ukončen v řádu dvou až tří měsíců. Nový vizuální styl bude uveden na pobočky, do bankomatů, na internetové stránky a do internetového bankovnictví.

MMB_pobocka_V

MMB_pobocka_II

MMB_atm_V

Od července novou značku také podpoří celonárodní marketingová kampaň, která bude komunikovat i nové produkty pro retailové i komerční klienty. Přesné pojetí kampaně se teprve připravuje, s postavou mrzutého kocoura by však banka chtěla pracovat i nadále, byť by měl být celý koncept posunut jiným směrem. Na přípravě spolupracuje s agenturou Labstore. 

-stk-