Young Lions zahájil, soutěžící znají první zadání

pondělí, 24. dubna 2017, 09:56 Reklama MediaGuru

V Praze odstartoval letošní ročník kreativní soutěže pro mladé tvůrce, uskuteční se po celý týden.

Další ročník soutěže pro mladé kreativce Young Lions odstartoval v pondělí dopoledne zadáním první soutěžení kategorie, kterým je tisková reklama. V letošním roce se této kategorie účastní zatím nejvyšší počet soutěžících týmů, a to třicet. Soutěžící mají do zítřejších 12:00 doručit v elektronické i fyzické podobě návrh inzerátu pro Konto Bariéry, který má vyjádřit, co nadace za 25 let své činnosti udělala. Mezi soutěžícími jsou i někteří účastníci, kteří v předešlých ročnících v národním kole soutěže uspěli. Předsedou poroty v kategorii print je Dora Pružincová, kreativní ředitelka Young & Rubicam. Porota bude podle jejích slov hodnotit především nápad, formu a vhodnost pro klienta.

Brief byl oznámen také v kategorii Media, které se účastní 23 soutěžních týmů. Do úterý 25. dubna do 13:30 mají účastníci doručit návrh mediální kampaně pro občanské sdružení Diabasis, které poskytuje pomoc v psychospirituální krizi. Cílem kampaně je podpořit povědomí o spirituální krizi. Dalším cílem je informovat veřejnost o činnosti sdružení, a pokud možno přilákat i nové sponzory a získat v co nejkratším čase minimálně 250 tisíc korun.

Young Lions je soutěž, která podporuje rozvoj mladých talentů v reklamním a komunikačním průmyslu. Vyhlašovatelem soutěže je společnost Lionhearted. Dvoučlenné týmy se soutěžícími ve věku do 30 let (včetně) mají v národním kole pouze 24 hodin na odevzdání finálního výstupu na základě původního zadání. Soutěží se v několika kategoriích. Vítězové národního kola budou mít příležitost v červnu 2017 reprezentovat Českou republiku ve světovém finále reklamní soutěže v Cannes.

Účastníci letošního ročníku soutěže Young Lions.
Účastníci letošního ročníku soutěže Young Lions čekají na zadání první kategorie.

„Young Lions není jen soutěž, je to forma seberozvoje,“ uvedl na úvod René Jež z pořádající společnosti Lionhearted. Z Young Lions postupně vzniká vzdělávací platforma, která obaluje samotnou soutěž a má pomoci posouvat úroveň kreativního a kritického myšlení. Již několik let fungují feedback sessions, letos přibývají Warm-up event, Winners camp a Young Lions Report.

Soutěž Young Lions Czech Republic probíhá od pondělí 24. dubna do pátku 28. dubna 2017. Místem, kde se letošní ročník odehrává, je  sídlo komunikační skupiny Publicis.

Zadání pro soutěžící týmy v kategorii Media.
Zadání pro soutěžící týmy v kategorii Media.

-mav-, -stk-