Media Club začlení do prodeje reklamy Retro TV

úterý, 01. srpna 2017, 07:00 TV MediaGuru

Hudební televizi Retro začne od září při prodeji reklamy zastupovat Media Club.

Hudební televize Retro Music Television rozšíří portfolio stanic obchodně zastupovaných společností Media Club. Zařazena bude do obou balíčků (Exclusive a Total) v rámci ostatních TV. Zároveň od 1. září dojde k mírné úpravě podílů jednotlivých stanic v bundlu. Retro TV je v současnosti zastupována společností Atmedia.

Retro TV se zaměřuje na hudební hity od 60. let do počátku nového milénia. V pravé části obrazovky je vysílání zpravidla doprovázeno textovými informacemi o interpretech a skupinách. Provozovatelem Retro TV je společnost Hudební televize, která má od letošního dubna nové vlastníky, jsou jimi podnikatelé Tomáš Fuxa a Jiří Neymon. Podíl Retro TV představoval v červnu 0,13 % ve skupině 15+ a 0,12 % ve skupině 15-54 (zdroj: ATO-Nielsen Admosphere).

Media Club tak rozšiřuje počet zastupovaných stanic. Vedle stanic skupin Prima, Óčko a Barrandov zprostředkovává reklamu i pro televize Mňam, Mňau, Nickelodeon, Nick Jr. a nově od září Retro TV.

S účinností od 1. září vstupuje v platnost také nový ceník Media Clubu, který mírně mění podíly jednotlivých stanic v bundlu. V bundlu Exclusive se navyšuje podíl hlavního kanálu skupiny Prima a Prima Zoom (v obou případech o jeden procentní bod). Naopak o bod se snižuje zastoupení Prima Love a Prima Cool.

V bundlu Total se rovněž navyšuje podíl stanic Prima a Prima Zoom, ale také skupiny Barrandov (+0,5) a ostatních TV (+0,5).

Podíl stanic Media Clubu s platností od 1. 9. 2017

Bundle Exclusive Bundle Total
Prima 54% 43%
Prima Cool 15% 12%
Prima Love 9% 6%
Prima Zoom 7% 6%
Prima Max 8% 6%
Barrandov Group není součástí 20%
ostatní TV (Óčko, Óčko Gold, Mňam TV, Mňau TV, Nickelodeon, Nick Jr., Prima Comedy Central, Retro TV) 7% 7%

-mav-