Martina Říhová výkonnou ředitelkou Lagardere

pondělí, 6. listopadu 2017, 07:50 Rádio , Aktualizováno MediaGuru

Provozovatel rádií Evropa 2 nebo Frekvence 1 připravuje novinky ve vedení skupiny.

Martina Říhová, kredit: Petra Pikelová, Mafra / Profimedia.

Martina Říhová, kredit: Petra Pikelová, Mafra / Profimedia.

Do vedení mediální skupiny Lagardere Active ČR míří podle informací MediaGuru.cz Martina Říhová, bývala ředitelka mediálních agentur MediaVest a Starcom, která z komunikační skupiny Publicis odešla na konci letošního října. Zastávat bude pozici výkonné ředitelky. Do její kompetence bude spadat řízení aktiv napříč úseky společnosti. Bude se například podílet na klíčových rozhodnutích týkajících se obchodních, marketingových a výrobních aktivit společnosti. Ve své pozici má úzce spolupracovat s prezidentem společnosti Michelem Fleischmannem. Skupina Lagardere to potvrdila v úterý odpoledne.
 
Skupina Lagardere provozuje celoplošné rozhlasové stanice Evropa 2, Frekvence 1 nebo Rádio Zet. Společně s Media Bohemia patří k rozhodujícím hráčům na rádiovém komerčním trhu. Je vlastněna francouzskou skupinou Lagardere.
 
Martina Říhová strávila posledních 18 let ve francouzské nadnárodní komunikační skupině Publicis. Naposledy zastávala pozici CIO Publicis One.

„Naše společnost neustále prochází dynamickými změnami v programu stanic, v marketingové i obchodní strategii, a hlavně se zaměřujeme ještě více na tvorbu digitálního obsahu. Tohle všechno se sebou ale nese i povinnosti směrem dovnitř firmy a je nutné, aby někdo všechny tyto proměny ve firmě řídil a koordinoval. Jsem proto rád, že nám s tímto přichází pomoct zkušená mediální profesionálka, které změnový management a nastavování procesů není cizí. Přeji Martině Říhové mnoho úspěchů, energie a radosti z práce a těším se na její první nápady a postřehy,“ uvedl Michel Fleischmann, prezident mediální skupiny Lagardere Active CR.

„Po více než dvaceti letech v agenturním světě mám nyní možnost nakouknout do prostředí samotného média a velmi se na tuto výzvu těším. Již několik let sleduji unikátní příběh, který za sebou značky jako Evropa 2 a Frekvence 1 nechávají a jsem opravdu moc ráda, že nyní mohu být součástí tohoto příběhu. Na druhou stranu ale pevně věřím, že moje dosavadní zkušenosti budou pro Lagardere také přínosem, protože někdy pohled zvenčí může být pro zaběhlé standardy zajímavým insightem,“ vysvětluje nová výkonná ředitelka Lagardere Active ČR, Martina Říhová.

-mav-

Aktualizováno v úterý 7.11. 2017 o vyjádření Lagardere Active ČR.