Časopis ABC uvedl na trh stavebnici Roto ABC

pátek, 15. prosince 2017, 11:35 Tisk, Aktuality MediaGuru

Dětský časopis ABC se spojil s dětskou stavebnicí Roto, do prodeje uvedl stavebnici Roto ABC.

Foto: Czech News Center

Foto: Czech News Center

Časopis pro děti ABC společnosti Czech News Center uvedl ve spolupráci s firmou Efko do prodeje svoji vlastní stavebnici Roto ABC. Jde o nový koncept kreativní stavebnice, tvořené ze silné laminované lepenky, plastových dílů a plastových šroubů a matic. Sety stavebnice lze mezi sebou kombinovat. 

Stavebnici vyrábí společnost Efko od roku 2004, její historie ale sahá do 60. let 20. století. Protože se firma Efko zabývá především výrobou kartonového zboží, experimentovali její vývojáři s konstrukčními prvky stavebnice z papíru. Vedle plastového Rota tak vzniklo ve spolupráci s ABC Roto papírové.

„Časopis ABC usiloval o svou vlastní hračku či stavebnici z toho důvodu, že ábíčko je určeno technicky nadaným dětem. A my toto nadání u svých čtenářů chceme dál rozvíjet," vysvětlila společnost Czech News Center.

V prodeji jsou aktuálně čtyři sety stavebnice Roto ABCMotocykly (set M), Auta (set D), Letadla (set F) a Stavební stroje (set F). Stavebnice je určena pro děti od šesti do deseti let. Je volně prodejná a všechny její sety lze zakoupit v hračkářství nebo v e-shopu Efko. Ceny se pohybují od 199 Kč do 359 Kč.

-mav-