Facebook zavádí dětskou aplikaci, cílí na děti pod 13 let

úterý, 5. prosince 2017, 07:50 Internet & Mobil MediaGuru

Nová aplikace vyžaduje kontrolu ze strany rodičů, zatím je uváděna jen na americkém trhu.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Facebook uvádí na americkém trhu svou novou dětskou aplikaci Messenger Kids, která má usnadnit komunikaci mezi dětmi a jejich rodinami. Facebook zavedení aplikace zdůvodňuje tím, že její vznik je výsledkem průzkumu mezi odborníky na výchovu a zároveň vyplňuje potřebu propojit děti s lidmi, které mají rádi. Rodiče ale mají mít nad komunikací dětí kontrolu.

Facebook tak nepřímo rozšiřuje svůj záběr i na uživatele mladší 13 let, což je věková hranice, od které je možné největší sociální síť používat. Aplikace je určena dětem ve věku 6-12 let, její využívání není vázáno na facebookový účet. „Vidíme mezeru na trhu v aplikacích určených dětem, které vyžadují kontrolu rodičů. Uvidíme, jak děti budou tuto aplikaci využívat a podle toho ji budeme aktualizovat,“ uvedla mluvčí firmy Lauren Svenssonová.

Aplikace funguje na tabletech a chytrých telefonech dětí, ale je ovládána z facebookového účtu rodičů. Vedle video chatu umožňuje posílat fotografie, videa nebo textová sdělení rodičům, přátelům a rodinným příbuzným. Ti obdrží sdělení přes aplikaci Messengeru.

Dětská aplikace je zatím dostupná jen v Apple Store, a to pouze pro zařízení iOS. V následujících měsících se má objevit v obchodech Amazon a Google Play (platí pro USA). Reklamní sdělení se v dětské aplikaci nevyskytují. Facebook novinku vyvíjel osmnáct měsíců.  

-mav-