Rémy Cointreau končí se značkami Aperol či Cinzano

pondělí, 15. ledna 2018, 11:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Rémy Cointreau končí s Aperolem, značka přechází na českém a slovenském trhu ke Coca-Cole HBC.

Foto: FB Aperol

Foto: FB Aperol

Společnost Rémy Cointreau po devíti letech končí s distribucí značek společnosti Gruppo Campari. O vybrané alkoholové značky jako Aperol, Cinzano, Vermouth, Carolans a Gin Bulldog se bude na českém a slovenském trhu od letošního roku starat společnost Coca-Cola HBC, jež se obvykle soustředí na nealkoholické nápoje. Do jejího portfolia patří Coca-Cola, Fanta, Sprite, Cappy, Bonaqua, Nestea či Monster. Distribuci zbylých značek z portoflia Gruppo Campari převzala společnost Ultra Premium Brands, distribuující na trhu například Ron Zacapa, Diplomatico nebo Guinness.

„Po vzájemné dohodě se společností Gruppo Campari jsme převzali pouze výše uvedené značky. Obě strany se shodly, že  toto jsou ty správné značky a že jejich rozsah umožní správný start pro budování naší spolupráce. Naší vizí je stát se komplexní nápojovou společností, která bude schopná pokrýt všechny denní i noční potřeby a preference spotřebitelů,“ vysvětluje na dotaz MediaGuru.cz výběr značek Kateřina Švecová ze společnosti Coca-Cola.

„Společně se nám z Aperol Spritzu podařilo za pouhých sedm let nejoblíbenější koktejl v České i Slovenské republice a jen za loňský rok prodat na obou trzích 16 milionů drinků. V porovnání s 11 250 drinků v roce 2010 je to opravdu velký nárůst,“ říká Jiří Štětina, zone director Rémy Cointreau, a dodává: „Jsme hrdí na to, že opouštíme značku v té nejlepší kondici a pro letošní rok chystáme překvapení, které, jak věříme, bude časem stejně úspěšné jako Aperol.“

Rémy Cointreau působí na českém a slovenském trhu od roku 2009, kde distribuje značky Metaxa, Cointreau, Jägermeister, Glenfiddich či Fever Tree.

-stk-