Novým šéfredaktorem Elle je Petr Matějček

středa, 28. února 2018, 14:15 Tisk, Lidé MediaGuru

Vedení módního magazínu Elle převezme Petr Matějček od 1. května 2018.

Petr Matějček, foto: Burda Praha

Petr Matějček, foto: Burda Praha

Od 1. května zaujme pozici šéfredaktora magazínu Elle Petr Matějček. Vedení měsíčníku převezme poté, co ke konci loňského roku z jeho čela odešla Andrea Běhounková. Matějček je v současnosti šéfredaktorem lifestylového magazínu Hospodářských novin Proč ne?!. Kromě Elle povede Matějček také magazíny Elle Man a Elle Decoration. Do jeho příchodu řídí Elle zástupkyně šéfredaktora Ivona Petružálková, která byla pověřena dočasným vedením po odchodu Andrey Běhounkové. 

„Petr Matějček je respektovaným profesionálem v oblasti módy a médií a má navíc kosmopolitní přesah. To vše mu umožní přinést do časopisu novou vizi, která odpovídá prestižnímu postavení Elle na českém i mezinárodním poli,“ řekla Petra Fundová, generální ředitelka vydavatelství Burda Praha. 

„Elle prochází na mnoha trzích změnami vedení. Soustředíme se hlavně na to, aby v čele české edice stanuli opravdoví a zkušení odborníci se silnými vazbami na módní průmysl. A přesně tomu odpovídá výběr našeho nového šéfredaktora,“ dodala Monika Szeroczyńska, publisherka lifestylové divize vydavatelství Burda Praha. 

Petr Matějček působil v minulosti v týdeníku Euro nebo na serveru Česká pozice. V Německu pracoval pro časopisy Stern a Euro am Sonntag a přispíval také do německé mutace časopisu Vanity Fair. Spoluzaložil jeden z nejvýraznějších módních blogů v Německu nazvaný Dandy Diary. Vystudoval Akademii módy a designu v Mnichově.

-mav-