Puma testuje s Under Armour nový dual brand formát

čtvrtek, 15. února 2018, 12:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Puma se v novém prodejním formátu propojuje se značkou Under Armour, první otevírá v Ostravě.

Sportovní značka Puma se rozhodla otestovat nový prodejní koncept, tzv. dual brand prodejnu Espace Sport, v níž se propojuje se značkou Under Armour. 

„V konceptu dual brandu, tedy spojení s jinou značkou, a vytvoření jakéhosi shop in shop konceptu vidíme potenciál pro další zvyšování prodeje. Koncept nabízí širší možnosti ovlivnění nabídky produktů, a to především díky tomu, že je jeho portfolio řízeno výhradně českým zastoupením naší společnosti,“ vysvětlila na dotaz MediaGuru.cz Lucie Hložánková ze společnosti Puma CR. 

Přes dual brand se chce dostat Puma, která má nyní svou značkovou prodejnu pouze v Praze, i mimo hlavní město. Novou prodejnu otevřela v ostravském Avion Shoppingu Parku, v budoucnu by ji chtěla rozšířit i do dalších měst střední Evropy.

V rámci dual brandu nabídne Puma především lifestylové produkty, foto: Puma.

V rámci dual brandu nabídne Puma především lifestylové produkty, foto: Puma.

Dále se zaměří na kategorii trénink, foto: Puma.

Dále se zaměří na kategorii trénink, foto: Puma.

Zastoupení obou dvou značek bude v prodejně vyrovnané. Zatímco Puma nabídne lifestylové produkty pro běžné nošení a funkční produkty z kategorie trénink, Under Armour se zaměří na sekci performance. Součástí budou i kousky z kolekcí vzniklých ve spolupráci se známými osobnostmi, jako jsou zpěvačka Rihanna, The Weeknd, Selena Gomez, Cara Delevingne a Lewis Hamilton.

Značka Puma vznikla před 65 lety. Založil ji Rudolf Dasssler v době, kdy se rozešel se svým bratrem Adolfem, jenž později přišel s konkurenční značkou Adidas. Dnes Puma dodává do více než 120 států, zaměstnává celosvětově více než 11 000 lidí a ústředí má v německém Herzogenaurachu. V současnosti využívá slogan Forever Faster“.

-stk-