IPG Mediabrands povede Jan Pfeifer, Marek Svoboda odchází

středa, 14. března 2018, 18:40 Reklama, Lidé MediaGuru

Další významná změna na čele mediálních agentur, Marek Svoboda se rozhodl z branže odejít.

Marek Svoboda a Jan Pfeifer

Marek Svoboda a Jan Pfeifer

Od 1. dubna převezme pozici CEO IPG Mediabrands pro Českou a Slovenskou republiku Jan Pfeifer. Marek Svoboda se rozhodl skupinu po sedmnácti letech opustit. Vedení skupiny personální změny MediaGuru.cz potvrdilo.

V souvislosti s tím dojde i ke změnám ve statutárních orgánech souvisejících právních subjektů, které pod IPG Mediabrands v České a Slovenské republice spadají.

Jan Pfeifer v minulosti působil jako obchodní ředitel a spoluvlastník společnosti Media Marketing Services, výkonný ředitel a vlastník mediální agentury Chilli Pfeifer, client service director a výkonný ředitel mediální agentury OMD.

Marek Svoboda strávil ve skupině Interpublic Group posledních sedmnáct let. Profesně začínal jako mediální manažer společnosti Coca-Cola. 

IPG Mediabrands zahrnuje přes 16 mediálních agentur zaměřujících se na poskytování služeb v oblasti mediálního plánování, nákupu a výzkumu. Mezi nejznámější patří agentury UM a Initiative a dále pak digitální divize Reprise, Cadreon a investiční pool Magna Global. 

-mav-