Poslední text Jána Kuciaka publikují i mezinárodní tituly

čtvrtek, 1. března 2018, 13:50 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Média, patřící do mezinárodní skupiny Ringier Axel Springer, přinášejí poslední text Jána Kuciaka.

Článek Jána Kuciaka v německém Bildu

Článek Jána Kuciaka v německém Bildu

Poslední článek, na kterém pracoval zavražděný slovenský novinář Ján Kuciak, je vedle slovenských a českých médií také publikován ve všech zpravodajských médiích skupiny Ringier Axel Springer Media AG, Axel Springer SE a Ringier AG. Publikováním tohoto článku v médiích, jakými jsou například Bild, Welt, Blick, Le Temps, Politico, Business Insider, Newsweek, Blic, Blikk či Fakt chce společnost Ringier Axel Springer Media AG a jej akcionáři zajistit maximální zviditelnění důležité práce Jána Kuciaka a jeho kolegů z investigativního týmu.

Čtvrteční vydání německého deníku Die Welt

V Bratislavě má být také zřízen speciální newsroom, v kterém budou pracovat nejlepší investigativní novináři ze společností Ringier Axel Springer Media, Axel Springer SE a Ringier AG, aby pokračovali ve vyšetřováních Jána Kuciaka.

Na památku Jána Kuciaka a jeho přítelkyně byl vytvořený hastag #allforjan a zřízena digitální kondolenční kniha na www.allforjan.com.

Společnost Ringier Axel Springer SK (provozující server Aktuality.sk, kde novinář pracoval) také oznámila, že odeslala rodinám Jána KuciakaMartiny Kušnírové částku ve výši 20 tisíc eur. „Sice jim nevrátí Jána a Martinu, ale má jim pomoct s výdaji v těchto těžkých časech,“ uvedl šéf slovenské pobočky Milan Dubec.

-mav-