Mall chystá seriál podle Match, přišli lidé ze Stream.cz

čtvrtek, 12. dubna 2018, 08:50 Internet & Mobil MediaGuru

K Lukáši Záhořovi a kreativnímu producentovi Milanu Kuchynkovi zodpovědnému za hranou tvorbu přibude i Martin Krušina.

Match, zdroj: Mall Group

Match, zdroj: Mall Group

Nově připravovaná internetová televize Mall Group zveřejnila první jména spolupracujících autorů a také první chystané pořady. Je mezi nimi například desetidílný sitcom o tom, že život je jen hra, který vzniká podle předlohy seriálu Match z produkce norské veřejnoprávní televize NRK. Ta se má po úspěchu svého internetového dramatu Skam, jehož remake chystá čtveřice největších západoevropských zemí i Facebook, těšit zvýšenému zájmu producentů a distributorů. Natočen bude ve spolupráci se společností FilmBrigade producenta Petra Bílka. 

V přípravě jsou také pořady Veroniky Koko Kokešové, Adama Gebriana, Jardy Konáše, Romana Vaňka nebo Pavla Zuny. Jde o autory pořadů, které připravovali pro televizi Stream.cz, ze které odešli (pořady Menu domů, Gebrian vs., Příběh písně, Jídlo s.r.o., Slavné dny, Slavné sportovní okamžiky, Slavné značky a Slavní neznámí). Pro Mall Group mají vyvíjet nové náměty. Kromě nich se na výsledné podobě vysílání bude podílet také nová redakce.

K šéfproducentovi Lukáši Záhořovi a kreativnímu producentovi Milanu Kuchynkovi zodpovědnému za hranou tvorbu přibude Martin Krušina, který odešel po jedenácti letech ze Stream.cz, kde působil jako šéfdramaturg. Tím zůstává, stejně jako bude nadále ze své pozice zaštiťovat vznik publicistického a populárně-naučného videoobsahu. Spolu s ním ze Stream.cz přichází dramaturgové Jakub Klingohr a Andrea Maloveczká, scenáristé Luděk Staněk a Karel Spěšný, editorka Martina Žižková, analytik obsahu Jakub Šiler, specialista sociálních sítí Martin Štěrba, vedoucí výroby pořadů Zdeňka Weisová, střihači Vladimír Šimek a Jiří Novák, kameraman Lukáš Kladníček nebo produkční Lucie Dřízhalová.

-mav-