Hospodářské noviny zpřísňují přístup k placenému webu

pondělí, 21. května 2018, 00:05 Internet & Mobil MediaGuru

Hospodářské noviny upravují předplatné na webu, některý obsah bude jen pro předplatitele.

Foto: Economia

Foto: Economia

Hospodářské noviny rozšiřují nabídku pro předplatitele digitální verze. Nově se na iHned.cz, zpravodajském serveru Hospodářských novin, začne objevovat více obsahu, který bude zpoplatněn. Graficky je označen ikonou HN+.

„Naším cílem je výrazně zvýšit počet lidí, kteří platí za Hospodářské noviny v digitální podobě. Veškeré publicistické materiály, speciální datové a obsahové projekty budou neomezeně dostupné pouze předplatitelům,“ uvedl člen představenstva a ředitel redakcí Vladimír Piskáček.

Zpravodajský server Hospodářských novin byl dosud zpoplatněn takzvaným meetered paywallem (čtenář nevidí žádné „zamčené“ články, ale po přečtení určitého počtu textů, konkrétně deseti za měsíc, je vyzván, aby si službu předplatil). Nyní bude vybraný obsah přístupný pouze předplatitelům.

Nově bude v nabídce také možnost koupit si jednotlivý článek, což dosud nebylo možné. Cena měsíčního předplatného je stanovena na 99 korun, cena jednoho článku na 9 korun. 

Předplatitelé digitální verze Hospodářských novin mají také získat nové benefity, například uvidí web zcela bez reklam a pomocí funkce „odložené čtení“ si budou moci vybrat texty na přečtení později. Určitý počet materiálů budou moci „odemknout“ a sdílet se svými blízkými. Získají i možnost přímo komunikovat se šéfredaktorem, sdělit mu svůj názor na obsah a případně mu předat podněty a tipy.

Podle vydavatelské společnosti Economia platí v současnosti za digitální obsah Hospodářských novin více než 20 tisíc čtenářů. Většina si k tištěnému předplatnému přikupuje digitální licenci a údajně přibývá těch, kteří si objednávají přístup k Hospodářským novinám pouze přes web.

-mav-