Týdeník Faktor S upravil název na Faktor Soukup

úterý, 22. května 2018, 00:10 Tisk MediaGuru

Tištěný týdeník ze skupiny Empresa Media se v názvu propojil se svým ředitelem.

Týdeník Faktor S upravil od poloviny května svůj název na Faktor Soukup. Přihlásil se tím k vlastníkovi skupiny Empresa Media Jaromíru Soukupovi. Časopis se také víc provazuje s pořadem Kauzy Jaromíra Soukupa, který každý týden vysílá televize Barrandov, která patří do skupiny Empresa Media.

Týdeník Faktor S vychází od roku 2016. Až od čísla 20/2018 se začal prezentovat jako Faktor Soukup, když už dříve v letošním roce používal spojení „S jako Soukup" v reklamních spotech na svoji podporu. Název časopisu ale až dosud ponechával na Faktor S.

Na obálce vydání se v posledních dvou týdnech také objevuje noticka: „Znáte z pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa″, která má čtenáře upozornit na pořad TV Barrandov. V týdeníku se tak objevují témata, která Jaromír Soukup otvírá v televizním pořadu.

V rámci skupiny Empresa Media je tištěný týdeník dalším médiem, který ve svém názvu pracuje se jménem generálního ředitele skupiny. Jeho jméno už nese řada pořadů TV Barrandov v prime-time: Instinkty JS, Aréna JS, Kauzy JS, Duel JS či Týden podle JS.

V souvislosti s obchodním napětím mezi CEFC a J&T se také spekuluje o situaci TV Barrandov, resp. Empresa Media. Podle některých informací je TV Barrandov nadále součástí aktivit CEFC, podle Jaromíra Soukupa se ale Empresy aktuální spor netýká

-mav-