KFC nasadí objednávací kiosky i mobilní aplikaci

čtvrtek, 7. června 2018, 14:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

KFC chce do svých restaurací nasadit objednávací kiosky, rovněž nabídne zákazníkům i aplikaci.

Foto: KFC

Foto: KFC

Síť fastfoodových restaurací KFC se chce ve svém dalším rozvoji zaměřit na digitalizaci svých služeb. Součástí této strategie mají být objednávací kiosky, které nasadí do svých restaurací. Už nyní tento způsob objednávání využívá konkurenční McDonald’s. „Máme připraveno několik typů kiosků, které jsme si sami vyvinuli s ohledem na různé formáty našich restaurací,“ popsal na diskusním večeru Franchise Clubu Libor Hubík, prezident KFC pro český a slovenský trh. „Rovněž chceme přijít i s mobilní aplikací, kde by si zákazník mohl sestavit objednávku a poslat ji pro urychlení fronty na pokladnu, kde by ji jen zaplatil,“ dodal.

Důraz ale ve svém rozvoji klade také na rozvoz, s nímž firma začala před dvěma lety. Nyní rozváží vlastními auty na více než polovině trhu a meziroční růst představuje 290 %. Podle Hubíka se až 90 % rozvážky podaří dodat do slibovaných 30 minut. „Už nyní přemýšlíme nad tím, jak tuto dobu ještě zkrátit,“ prozradil.

V loňském roce vstoupila navíc mateřská společnost AmRest investičně do portálu PizzaPortal, a kapitálově se tak propojila s firmou Delivery Hero, vlastníkem české služby DámeJídlo.cz. „Toto propojení nám otevírá další inovativní možnosti v České republice. S DámeJídlo budeme více spolupracovat s tím cílem získávat přes jejich rozhraní nové zákazníky. I nadále však budeme pro rozvoz používat naše auta,“ přiblížil Hubík s tím, že by rádi zkusili také rozvoz snídaní.

KFC má v současnosti na českém trhu 87 restaurací, do roku 2019 by jich chtěla mít 100. Ve své expanzi by se chtěla zaměřit na menší města, menší formáty či restaurace drive thru. „Potenciál vidíme v menších městech, kde se kupní síla zlepšila. Nedávno jsme například otevřeli restauraci v Děčíně, a zatím jsou výsledky velmi pozitivní. S dalšími lokalitami chceme jít vstříc měnícím se zvyklostem lidí, kteří rádi cestují po republice, a samozřejmě velmi zajímavé jsou pro nás dopravní tepny,“ dodal Hubík.

-stk-