CME: Prodej v Chorvatsku a Slovinsku se posouvá na září

čtvrtek, 12. července 2018, 16:50 TV MediaGuru

CME modifikovala svoji smlouvu s firmou Slovenia Broadband, která má koupit její televize v Chorvatsku a Slovinsku.

Chorvatská TV Nova, foto: CME

Chorvatská TV Nova, foto: CME

Společnost Central European Media Enterprises (CME), vlastník české televizní skupiny Nova, uzavřela upravenou dohodu se společností Slovenia Broadband o prodeji svých televizních aktivit ve Slovinsku a v ChorvatskuJde o modifikaci smlouvy uzavřené původně v loňském červenci a následně upravené v letošním dubnu. Vyplývá z ní, že prodej chorvatské Nova TV není závislý na prodeji slovinské televize Pro Plus. CME tak časově nepropojuje prodej obou regionů.

Hodnota chorvatských aktivit je stanovena na 85 mil. euro a slovinských 145 mil. euro. Celková transakce představuje 230 mil. euro, jak už bylo dříve oznámeno. Obchod by podle nové smlouvy měl být uzavřen do poloviny září 2018. Podle přepracované smlouvy z dubna 2018 se uzavření transakce datovalo k 30. červnu 2018. Vedení CME v únorovém hovoru pro investory uvedlo, že uzavření transakce očekává „v horizontu měsíců".

Přestože chorvatský regulační úřad už vyslovil s prodejem souhlas, čeká se na vyjádření slovinského regulačního úřadu. Aby ale prodej u chorvatského úřadu prošel, prodala skupina United Group, mateřská firma společnosti Slovenia Broadbandsatelitní distribuční platformu Total TV. 

Z pohledu výnosů je pro CME slovinský a chorvatský trh nejslabším v regionu střední a východní Evropy. Naopak k nejsilnějším se řadí český trh a Rumunsko. Po odchodu ze Slovinska a Chorvatska zůstává CME přítomná vedle Česka a Rumunska také na Slovensku a v Bulharsku.

-mav-