Křetínský a Tkáč dokončili nákup rádií Lagardere

čtvrtek, 26. července 2018, 21:05 Rádio MediaGuru

Rádia Evropa 2 či Frekvence 1 přecházejí pod CMI, prodej byl uzavřen.

Foto: Lagardere

Foto: Lagardere

Společnost Czech Media Invest (CMI) dokončila ve čtvrtek 26. července akvizici rozhlasových stanic, které v České republice, Polsku, Slovensku a Rumunsku vlastnil francouzský Lagardere GroupProdejní cena těchto aktiv činí 73 miliónů eur (cca 1,8 mld. Kč). Společnosti provozující rozhlasové stanice vykázaly loni konsolidované tržby ve výši přibližně 56 miliónů eur.

Akvizice mají být v souladu s rozvojovou strategií společnosti Czech Media Invest v mediálním segmentu. CMI tak získává do svého portfolia nový mediatyp postavený na silných rozhlasových značkách.

„Frekvence 1 a Evropa 2 patří bezpochyby k tomu nejlepšímu, co můžete v českém éteru slyšet. Ale není to samozřejmě pouze o těchto velkých stanicích, velký potenciál rozvoje mají jednak ostatní rádia, jednak digitální projekty, z nichž bych jmenoval Youradio, službu pro poslech hudby online na webu a v mobilu. Skupina je mimořádně silná i na sociálních sítích,“ uvedl člen představenstva CMI Daniel Častvaj.

Společnost Czech Media Invest je prostřednictvím své dceřiné společnosti Czech News Center významným mediálním domem v České republice. Vydává čtyři deníky, několik desítek časopisů a webových titulů. Společnost také vlastní dvě tiskárny a je lídrem v oblasti vydávání knih a distribuce tisku. Vlastníky CMI jsou podnikatelé Daniel Křetínský (50%), Patrik Tkáč (40%) a Roman Korbačka (10%).  

Francouzská společnost Lagardere při příležitosti zveřejněných finančních výsledků za druhý kvartál 2018 zároveň oznámila, že 26. července uzavřela dohodu s CMI o prodeji francouzské Ellečasopiseckých titulů Version Femina, Art & Décoration, Télé 7 Jours, France Dimanche, Ici Paris a Public. Lagardere v letošním dubnu udělila CMI při jednáních o odprodeji těchto titulů exkluzivitu.

-mav-